Преса

Вестниците на 20.01.2012: Нови 500 имота на борчлии за продан

Вестниците в Хасково на 20.01.2012Темата за кризата и неизплатените кредити е водеща и за двата хасковски вестника днес.

„Нови 500 имота на борчлии за продан“ пише на първа страница „Хасковска Марица“. Малко над 500 са започна лите през 2011 г. процедури по принудителни продажби на имоти на длъжници в Хасково, Минерални бани и Стамболово по данни на съдебни изпълнители. В това число попадат  имотите както на физически, така и на фирми, задлъжнели към банки, институции или частни лица. Поради невъзможност да обслужват кредитите си, все повече хора се прощават с жилището си, в по-добрия случай с движимите вещи в него. Не липсват куриозни случаи, когато децата на внезапно починал клиент на финансова институция научават, че родителят им е имал кредит. Наследниците отказват категорично да погасяват оставения им дълг.

„Кризата вади на тезгяха шивашки имот за 539 бона“ пише „Новинар Юг“. Частен съдебен изпълнител обяви за публична продан промишлен имот на поредния притиснат от кризата бизнесмен. Шивашкият комплекс, чиято първоначална цена е 539 809 лева, се намира на хасковския булевард “Васил Левски”. Парцелът, върху който има 3 цеха, е с площ 1836 квадратни метра. Най-голямата от трите промишлени сгради е триетажна, с площ 294 квадрата.

„Хасково разсрочва инвестиционния кредит“ – темата присъства и в двата вестника. Община Хасково да разсрочи вноските по инвестиционния заем и за януари и февруари, да плати през март и април. Това иска да му разреши ОбС кметът Георги Иванов. Докладната е предложена за днешното извънредно заседание. Разсрочването се налага заради натрупаните плащания през януари и февруари по три проекта, по които общината трябва да плати общо 1 882 907 лв. Те са за защита от наводнения в с. Тракиец, разширение на селищната ВиК мрежа и българо-гръцко партньорство.

„В Димитровград затягат коланите през 2012-а“ – продължение по темата с общинските бюджети в „Новинар Юг“, но с адрес съседния град. Трябва да затегнем коланите и да намалим разходите. Това обяви кметът Иво Димов по време на публичното обсъждане на проектобюджета на община Димитровград за 2012 г. и отчета за изпълнение на този за 2011 г. Преди дни градоначалникът определи бюджетът като рестриктивен. Финансовата рамка на приходите и разходите възлизат на над 13 300 000 лв., пресметнаха от общиата, още преди две седмици.

„Издирват мъж повече от месец“ – дописка от първа страница на „Хасковска Марица“. 45-годишният свиленградчанин Тихомир Димитров Василев е в неизвестност повече от един месец. За изчезналия със зов за помощ съобщила неговата майка Мария Иванова в редакцията на свиленградска медия. Тя обяснила, че синът й не се е прибирал от 12 декември, подала сигнал и в полицията. Така 70-годишната жена, която е инвалид, и е неподвижна, останала в неведение. Изчезналият е безработен и често злоупотребявал с алкохола. Тихомир бил обявен и за общодържавно издирване.

„Парафираха договорите за скоростната жп линия“, съобщават вестниците. На официална церемония в столицата вчера бе подписан договора с фирмите-изпълнители по реконструкцията и електрификацията на жп отсечката Димитровград – Свиленград. Поръчката е разделена на три позиции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Един 2
Един 2
20.01.2012 15:13 15:13

Тоя Технополис,някакво квартално суперче ли ще е?Шестдесет работни места,какво се подиграва тоя умник,знае ли колко е населението на Хасково и какъв ще е този процент на заетост от Технополиса им?Или кой го е еня кмета да се нагуши пък другото майната му…

Back to top button