Преса

Вестниците на 06.02.2012: Рейсовете по-скъпи. Баба уби чакал с вила

Вестниците в Хасково на 06.02.2012Свързани с транспорта теми са водещи за двата хасковски вестника на 6 февруари.

„Междуградските рейсове по-скъпи с 2 лв.“ – дописка от първа страница на „Новинар Юг“. Цените на билетите за междуградските автобуси поскъпнаха с около 2 лв. при всички тукашни превозвачи, както и при повечето в страната. От събота една от най-големите местни фирми вдигнала цените на всички междуградски курсове с 10%. Рейсът Хасково-София станал от 19 на 21 лв., до Пловдив е вече 10 лв., Хасково-Варна пък е повишен от 21 на 23 лв. До сряда щял да поскъпне и билетът Хасково-Димитровград.

„Таксиджии се видяха в чудо от плащания с монети“ – темата е от „Хасковска Марица“. Противно на очакванията, лошото време през последните дни не вдига оборотите на таксиметровите фирми в Хасково. Поръчки има колкото щеш, но заради непочистените улици не можем да обслужваме всички, казват шофьорите. В същото време клиентите са недоволни, че няма коли и че диспечерите не вдигат телефоните. Все повече са хората, които плащат с монети и буквално си броят стотинките.

Дъждовете и последиците от времето като цяло също намират място на страниците на вестниците. И двата ежедневника пишат за срутилата се ограда на военното поделение в квартал „Орфей“. 30-метровото съоръжение рухнало рано сутринта и по щастлива случайност в момента на падането на бетонните колони и тухлената зидария не е имало минувачи по тротоара. Отломките са реална опасност за преминаващите автомобили, защото лежат върху уличното платно.

18,2 литра на кв. м дъжд се изля в Хасково до вчера на обяд. Валежите от дъжд съчетани със снеготопенето превърнаха града в огромна река, а това създаде проблеми на шофьорите. Запушени отводнителни шахти, аварирали автомобили и напръскани с вода пешеходци, не липсваха през целия ден, пише „Хасковска Марица“.

„Пороят запали къща, река заля Въгларово“ – заглавие на „Новинар Юг“. Прокапал покрив в село Елена предизвика късо съединение и подпали двуетажна къща. В друго хасковско село – Въгларово, реката излезе от коритото си и наводни част от сградите в ниското. В потенциална опасност от наводнения са селата по течението на Арда – Долно Черковище, част от Бряговец и Бориславци, ако валежите продължат и температурите се запазят сравнително високи.

„Баба уби чакал с вила“ – още една обща тема за двата вестника, в която цитират свиленградски сайт. Мара Маджурова от село Планиново уби чакал с кол и го намушка с вила. Тя демонстрира поведение на хладнокръвен ловец. Надвечер в края на миналата седмица, докато си стояла край печката, жената чула кокошките й да вдигат врява. Въпреки дълбокия сняг и лютия студ 68-годишната жена отишла да види какво става. За нейна най-голяма изненада тя видяла в курника си чакал, който гони кокошките . Баба Мара грабнала веднага първия кол, който й попаднал под ръка и с един удар зашеметила чакала. След това, докато викала на помощ съседа си Митьо, взела вилата и намушкала няколко пъти хищника. За съседа, обаче, останало само да занесе набучения на вилата хищник пред магазина, който се намира на мегдана в селото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button