Преса

Вестниците на 13.03.2012 г.: Хлябът 70 ст. поне още 2 седмици, 14,50 лв. за кило агнешка мръвка

Пресата на 13.03.2012 г.„Хлябът 70 ст. поне още 2 седмици“ – така открива броя си днес „Нвинар юг“.  Хлябът няма да поскъпва през март, успокои вчера Тодю Тодев, изпълнителен директор на „Зърнени храни“ АД. Хасковският хлебозавод държи най-големия пазарен дял в региона и останалите от бранша се съобразяват с неговите цени.  „Не зная какво ще стане до лятото, когато се очаква ново поскъпване на тока. Засега обаче няма да има повишение в цената на хляба поне до началото на април“, заяви Тодев. Поскъпването на яйцата и горивата разпали спекулации през последните дни в централните медии, че ни чака поскъпване на насъщния.

„14,50 лв. за кило агнешка мръвка“, информира на първа страница „Хасковска Марица“.  С около 3 лв. е поскъпнало агнешкото месо за една година. Месец преди Великден килото се търгува за 13.80 – 14.50 лв. Според данните на Системата за агро-пазарна информация, м.г. по това време, стоката се е предлагала за 10 – 11 лв.

„Газ от бойлер уби майка и дъщеря“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Темата е намерила място и на първа страница на „Новинар юг“. Майка и дъщеря починаха от недостиг на кислород в банята. Причина за трагедията, която се случи в Малко Градище, е изтичане на газ от бойлер, съобщиха от полицията. През почивните дни Денка Христова заедно със съпруга си Трендафил били на гости на 76-годишната си майка Мардица Палаузова в селото. Преди да отпътуват обратно за Кърджали, 54-годишната Денка решила да изкъпе трудно подвижната си майка. Влезли в банята, където се забавили много. През това време Трендафил, заедно с тъста си били на двора. Изведнъж нещо го жегнало и решил да провери какво става. Почукал на вратата на банята, но никой не отговорил. Тогава влязъл вътре и заварил безжизнените жени.

„Тежка катастрофа отне живота на 23-годишна“, пише над челото си вестникът. Темата е намерила място и на страниците на „Новинар юг“. В поредната свирепа катастрофа загина вчера 23-годишната Антония Кръстева, пише изданието. Тя е шестата жертва на войната по пътищата в региона от началото на годината.  Инцидентът стана в 6.50 часа близо до с. Крепост, съобщиха от полицията. Тогава шофираното от 37-годишния Васил Генев БМВ излетяло от платното и се прекатурило в дерето вдясно от еднопосочния път Хасково-Димитровград. Антония издъхнала на място.

„Разследват палеж срещу замшефа на битака“ – тема от първа страница на „Новинар юг“.   Полицията разследва умишлен палеж на служебна мазда, ползвана от замшефа на димитровградския пазар Ангел Колев. Източници от областната дирекция на МВР съобщиха, че возилото изгоряло пред къщата му в село Крепост. Маздата пламнала късно вечерта в последния работен ден на миналата седмица. Колата е 4-годишна и е купена след като Колев бе назначен като главен технически сътрудник в тържището.

„Пращат още прокурори за язовир Иваново“ – дописка от първа страница на „Хасковска Марица“. Разследването за скъсаната стена на язовир Иваново е взето под специално наблюдение. Със заповед на главния прокурор Борис Велчев досъдебното производство ще се наблюдава от обвинител от Върховна касационна прокуратура, от пловдивската апелативна, а от Хасково със случая са натоварени трима окръжни прокурори и шестима следователи. Това се дължи на голямата фактическа и правна сложност на случая. Бедствието на 6 февруари причини смъртта на 9 души и нанесе огромни материални щети.

„Свързаха Бориславци и Малки Воден предсрочно“, пише „Новинар юг“.  Обходното трасе, което свързва Бориславци и Малки Воден, е завършено. Работата започна миналия вторник на 50 м от скъсания на 6 февруари мост – единствената връзка между двете села.  Новият път минава през дере, където водата се е оттекла. Очакваше се той да бъде завършен в края на месеца, но от ОПУ са успели да свършат по-рано. За временен мост служат 6 гривни, пътят е валиран и чакълиран и вече се използва от хората. Трасето ще послужи и при изграждането на нов мост, то ще започне, когато бъде одобрен технологично-експлотационният проект.

„Общински съветник дава 300 000 лева за 3 декара“, информира ежедневникът. Близо 300 000 лв. предлага земеделският производител и общински съветник Никола Николов, за да купи от общината парцел от 3.076 дка. Теренът се намира до градския парк. Офертата е около 3 пъти по-висока от определената начална цена – 73 699.20 лв. без ДДС.  В конкурса за продажбата участват още две фирми, които са предложили по-ниски оферти. Тепърва ще стане известно кой е победител в надпреварата за атрактивния имот, тъй като при оценката на офертите има и други критерии, освен цената. Освен крупната сума за терена бизнесменът предлага на общината и дарение в размер на 20 000 лв. Парите са за изграждане на площадка за фитнес на открито.

„4 села в Ивайловградско още са без кметски наместници“, пише още „Хасковска Марица“. „Имайловградските села Камилски дол, Мандрица, Черни рид и Попско няма назначени кметски наместници. След освобождаването в началото на февруари т. г. на предишните селски управници в тези населени места, кметът на общината Диана Овчарова още не е назначила нови. Имаше предизборни обещания, че новите наместници ще се назначават по предложения, взети на общоселски събрания. Нови кметски наместници са назначени в Белополяне, Кондово и Долно Луково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button