Преса

Вестниците на 06.04.2012: Удрят Димов с дискотека, сетне с SMS. Спря пазарът на агнета

Вестниците в Хасково на 06.04.2012Удрят Иво Димов с дискотека, сетне с SMS-а“ – заглавие на „Новинар Юг“ за скандалите около кмета на Димитровград. Освен за SMS-а на Иван Петров за фалшивата диплома на Димов, вестникът пише и за друга аката срещу него. Според гербаджии това е поредната война между лобитата в партията на Бойко Борисов. Като доказателство за това запознати сочат съвсем пресен пример. Преди няколко дни е имало полицейска проверка в местен нощен клуб. Официално целта на инспекцията била да хванат непълнолетни. Неофициално обаче ченгетата имали нареждане да проверят дали дъщерята на Иво Димов, която е на 16 години, е в дискотеката без придружител. За случая е научил и вътрешният министър Цветан Цветанов, който ще направи проверка по случая. Нищо чудно след това да има рокади, за които се говори от няколко месеца.

Заглавието на „Хасковска Марица“ по темата е „Иво Димов – новата калинка в ГЕРБ“. Цял рояк калинки има в ГЕРБ, след като гръмна скандал и с дипломата на лидера на партията в Хасковска област, и кмет на Димитровград Иво Димов, пише в статията. Около висшето образование на Димов се шуми още от времето му в парламента, където бе част от комисията по образование. Извършена проверка показа, че лицето не е вписвано в регистрите на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, специалност „Маркетинг“, степен „бакалавър“.

„Липсата на ушни марки спря пазара на агнета“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Липса на електронни ушни марки за дребните преживни животни остави с вързани ръце десетки фермери в региона точно преди Великденските празници. Според закона, без такива марки агнета и овце не могат да излязат от стопанския обект, нито да бъдат транспортирани, продавани или карани за кланица. Без задължителната маркировка животни не могат да бъдат изнасяни извън граница, нито могат да бъдат продавани за разплод. За проблема алармират ветеринари. От Агенцията по храните казват, че марки са поръчани и ще бъдат доставени.

„Търсят 9 милиона за 133- метров Левски“, пише на втора страница вестникът. Кампания за изграждане на мемориален комплекс Васил Левски в Свиленград стартира от вчера. Монументът ще бъде най-големият в България и един от най-големите в целия свят. Паметникът ще бъде изграден на входа на България и ЕС. Монументалният комплекс ще бъде изграден край Свиленград. Той е с площ от 52 дка, която е предоставена безвъзмездно от община Свиленград.

„Паяците тръгват пак от 10 април“. Специализираните превозни средства за принудително отстраняване на неправилно паркираните автомобили, тип „паяк“ възстановяват дейността си от 10 април, вторник. Дейността вече ще се извършва от „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, а новият наказателен паркинг за репатрираните автомобили се намира в депото на фирмата.

„Здравната каса погна джипи с 5000 пациенти“ – заглавие на „Новинар Юг“. инспектори от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проверяват д-р Живко Христов, личния лекар с най-многобройна листа в региона – около 5000 пациенти. През 2010 година той бе санкциониран от НЗОК с 8000 лева заради превишения на отпусканите от него направления и пари за изследвания. Проверките, които му правят от касата, са постоянни.

„Хасковският музей на автопилот“ – храмът на Клио изкара вчера без директор, след като 4 април беше последният работен ден на подалия оставка Николай Колев. Шефският кабинет обаче остана празен. Никой в музея не знае кой ще ги ръководи до провеждането на конкурса. Засега е ясно, че няма да е човек от колектива.

„Съдът: Без кабина за охрана пред областната управа“ – административният съд отхвърли жалбата на областния управител Ирена Узунова срещу мълчаливия отказ на кмета Георги Иванов да удължи разрешителното за поставената пред държавната административна сграда будка за охрана.  Градоначалникът отказал да удължи срока за поставяне на кабинката, защото липсва одобрена от главния архитект на общината и от експертният съвет за устройство на територията в общината схема. На следващо място областната администрация не била собственик на терена, такъв била общината, която не дава съгласие за поставяне на въпросната будка. Формираният мълчалив отказ на хасковския кмет да се произнесе по заявлението на областния управител е законосъобразен, пише в мотивите на магистрата от Хасковския административен съд Петя Желева. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button