Преса

Вестниците на 23.04.2012 г.: Аплодират владиката като на събрание, Въдичари пазят язовирте

Пресата на 23.04.2012 г.„И въдичари пазят язовирите до 1 юни“ – водещата тема на „Новинар юг“.  Въдичари ще помагат при опазването на двата най-големи водоема в областта – „Ивайловград“ и „Тракиец“, по време на риболовната забрана до 1 юни. Това съобщи вчера шефът на регионалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) д-р Милчо Милчев. От днес инспекторите му разпъват палатки край двата язовира. „Въпреки че хората ми са малко, надяваме се с помощ от риболовците да осигурим денонощно наблюдение на язовирите“, обясни д-р Милчев.

„Аплодират владиката в църквата като на събрание“ – така открива днес броя си „Хасковска Марица“. Пловдивският митрополит Николай успешно съчета три в едно по време на тържествената литургия за Томина неделя в църквата „Св. Богородица“ в Хасково. Владиката ръкоположи нов дякон, произведе в най-високия сан – ставрофорен свещеноиконом, отец Антоний Енев и представи новия архиерейски наместник на Хасковска духовна околия – иконом Георги Тодев. „12 автобуса от Димитровград за отец Георги и дядо Николай“, допълва „Новинар юг“.  12 автобуса с миряни от Димитровград пристигнаха вчера за Томина неделя в енорийския храм „Света Богородица“. Една от причините за множеството богомолци от Димитровград бе официалното встъпване на отец Георги от тамошния храм „Свети Димитър“ като архиерейски наместник.

Двата хасковски вестника пиша за разбитата схема за източване на горива от „Товарни превози“ на БДЖ в Свиленград.  Полицията издирва трима жепейци, засечени вчера да пренасят краден дизел. Това станало при внезапна проверка в депото на свиленградската гара. Изненадващата инспекция била извършена в ранните неделни часове от двамата управители на „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД Пламен Джуров и Ивайло Иванов и служители от Транспортна полиция.  Акцията е извършена след сигнал, че в Димитровград, Симеоновград, Харманли и Свиленград е създадена организирана група, предимно от локомотивни машинисти, която точи гориво от локомотивите в Капъкуле, Турция. В района между двете граници българските локомотиви извършват маневрите си. Между 30 и 50 тона гориво са месечните загуби за БДЖ в района, обхващащ четирите участъка по цитираното трасе.

Преизбирането на Иван Станчев за лидер на БСП е намерило също място на първите страници на двата ежедневника. Иван Станчев бе избран вчера с огромно мнозинство за лидер на общинската структура на БСП. Другите номинирани кандидати Райна Йовчева и Смиляна Нитова събраха по 6 гласа. Освен това столетницата в областния град е взела решение да подкрепи Сергей Станишев на конгреса през май, когато двамата с Георги Първанов излизат в директен сблъсък за председател на партията. Вотът премина при закрити врати. Присъствали в залата казаха пред новинар, че се обмисля вариант резултатът от гласуването да бъде обжалван пред общопартийната контролна комисия, защото преброителите преиначили гласовете.  

„Пенсионер не може да се отърве от мобилен оператор“ – дописка от първа страница на „Хасковска Марица“. Безсилен да се отърве от досегашния си мобилен оператор се оказва хасковлията Димитър Костов, който със свойски по думите му похвати бил подлъган да преподпише изтичащия му през м.г. договор. Бях на операция в Пловдив, когато започнаха да ми звънят и да ми предлагат хиляди безплатни минути, разказа той. Още при връщането си в Хасково той посетил посочения от операторката офис на ул. „Сан Стефано“, като си мислел, че това е конкурентния оператор и му предлагат по – добра оферта. В офиса Димитър обяснил, че има още три месеца до изтичането на договора му, но момичето отвърнало, че това било техен проблем и разпечатали нов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button