Преса

Преглед на печата – 26 октомври

Новинар Юг”: „След 20 г. бутат опасно общежитие, МОН плаща” – челно информира вестника и допълва, че една от деветте рискови постройки в Димитровград е на химическата жимназия. Още две са за събаряне.

„Родители ще уволняват училищни директори” – водещо съобщава „Новинар”. Под заглавието четем още, че за целта ще бъдат сформирани училищни съети. Пилотен порект в община Димитровград предвижда школските съвети сами да решават как да харчат парите.

„Психоза: Медсестрите записват отново колеж”– това заглавие ни посреща на втора страница във „Новинар Юг”. В дописката става ясно, че повече от половината медсестри в болницата, са се записали на курс за следдипломно обучение. Масовият интерес към квалификацията се дължал на страх от уволнение заради нисък ценз.

„Сидеров с 2 гласа в Одрин”– пише „Новинар”. Изселническите лидери не криели, че се тревожат за изходана двубоя и масово ще призовават за вот към действащия президент.

И пак по изборната тема: „858 се подписали върху бюлетините, 1151 гласували за две и повече президентски двойки”;

„Гласуваме с бюлетина с 4 имена и номера 3 и 6. 251 000 бюлетини и изборни книжа за втория тур са доставени в областна администрация”

На страниците на „Новинар Юг” ще прочетете още:

„Дават 1 млн. евро за ремонт на булевард. Кмета на Харманли подписва договора по САПАРД”;

„Абортите в Хасково намалели четири пъти. Тенденцията се наблюдава през последните 10 години, а причината е по- добрата информираност”;

„Облякоха 311 бедни деца с кожуси. Освен топлите дрехи свиленградчанчетата получили обяд и плик с лакомства”.

„Навалица пред касите за ток, компютрите блокират”- това заглавие ни посреща на страница първа в другото местно издание „Хасковска Марица”. Под заглавието вестника представя и позицията на EVN , която е, че смяната на системите се налага заради преобразуването на дружеството.

„Мним сирак изнудва фирми за пари” – водещата тема в броя на „Марица” тази сутрин. Момчето „атакува” офисите с молба за финансова помощ. Пред част от бизнеса казвал, че наскоро е получил общинско жилище от общината, но няма пари за дрехи. За да е по- убедителен носел и почерпка за 18-ия си рожден ден.

Празнично заглавие отново от първа страница на „Хасковска Марица”: „Стенописи грейнаха в храм за Димитровден". Църквата „Св. Димитър” изцяло обновена за храмовия си празник, дори с обновени външни врати. Вложените 20 хил. лева са от дарители.

„Бесилка на пирон висна в „мавзолея”– четем на втора във вестника, където става ясно още и, че месец след решението на ВАС заповед за събарянето на незаконната постройка не е издадена. Според източници на вестника отново щяло да се стигне до обжалване.

В „Хасковска Марица” четем още:

„Възрожоденци влизат в училищата. 60 портрета ще достави инспектората на школата по повод деня на народните будители”;

„Вдигат хотел на мястото на стара сграда. До 18 месеца на мястото на бившето кафе „Розана” ще има хотел с 20 стаи, ресторант и магазини”;

„Откриват санираната болница в Свиленград. 330 000 лв. са вложени в лечебното заведение, а лентата ще пререже зам. министър Матей Матеев”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button