Преса

Преглед на печата – 10 февруари

Преса „Хасково иска свобода за медиците” е голямото заглавие от първа страница на „Хасковска Марица”. Християни и мюсулмани се помолиха заедно за осъдените сестри и палестнинския лекар. Послание от хасковлии, подписано от кмета Георги Иванов, копие на статуята на Богородица с младенеца и мартеници, изработени от деца ще получат в либийския затвор осъдените на смърт българки. Стотици се стекоха на площада пред кметството вчера по обяд, за да изразят своята съпричастност и убеденост в невинността на петте сестри, доктор Здравко Георгиев и палестинския лекар Ашраф.

„Мним социален 4 години в килия за измами”-
  челното заглавие на вестника. Последно измамникът Петко Василев от село Трилистник завлякъл самотна жена от Скобелево.

„Баните дават боклука на концесия” е друг акцент от първа страница на „Хасковска Марица”. Дейността по сметосъбиране и сметоизвозване в община Минерални бани ще бъде дадена на концесия за 10 години. С въвеждането на организираното сметосъбиране се очаква такса смет от 2,5 да стане 4 промила.

„С рок концерт откриват крепостта Мезек”, информира вестникът. Много вероятно е след 16 месеца на реставрираната крепост да кацнат някои от световните рок легенди.

„300 таксита надуват клаксони срещу убийствата”
е голямото заглавие от трета страница. Видеокамери по кръстовища и стоянки иска сдружението на хасковските превозвачи. Вчера те се присъединиха към протестите срещу поредното жестоко убийство на техен колега.

„БТК 3 месеца бави фактури по платени сметки”, съобщава съботният брой на „Хасковска Марица”. Не можем да приключим финансовата година и да си вземем ДДС-то, жалват се фирми.

И още от заглавията в събота: ”Контролният съвет призна Кристиян Якимов за лидер на СДС-Хасково”, ”Утре последно се регистрират кладенците”, ”Слънце топли уикенда”, ”Ивайловград се готви за празника си 14 февруари”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button