Преса

Преглед на печата – 16 март

Преса „11 години затвор за крали от „Неохим” е челното заглавие на „Новинар юг” в петък. Върховният съд призна за виновни двама димитровградчани, които са изнесли от фирмата амониева селитра за 1 161 000 стари лева. Кражбата е извършена в края на 1994 и началото на 1995 година.  

„Общински съвет Хасково гледа импийчмънт на кмет” е темата на водещата публикация. Общинският съветник Михаил Батев ще внесе предложение за отстраняване от длъжност на кмета на село Брягово Делчо Митев. Мотив за предложението е, че кметът системно не изпълнявал задълженията си.

„Йовчева и Иванов ме съдят? И аз тях.” Под заглавието вестникът и в петък продължава темата за скандала между общинския съветник Димитър Шалапатов и кмета и областния управител на Хасксово. ”Новинар юг” отново публикува думите на местния депутат след взрива пред парфюмерията му пред Дарик: ”Кметът и хора около кмета и областния управител, които са свързани с престъпници са наредили тази работа”. Репликата е повод за очаквани дела за клевета срещу Шалапатов.

„Трима прокурори работят по взрива”.Това съобщава обвинител №1 в региона Иван Ванчев, цитиран от вестика.

„За 1 година затварят границата с Турция при Капитан Андреево”
е голямото заглавие на втора страница. Автомобилният поток ще бъде пренасочен към пункта Лесово-Хамзабейли, заради ремонт на Капъкуле.

И още от заглавията в днешното издание на „Новинар юг”: „СДС-Свиленград запали война с митницата”, ”12 забавачки с нови директори. Конкурсите обявява Община Хасково”, „Свиленград с приз „зелена община.”

„Тирове готвят блокада на границата”
, челно информира „Хасковска Марица”. Български превозвачи скочиха срещу улеснения режим на транзитно преминаващите турски камиони.

„Хасковлии луднаха по имоти в Дубай”
,съобщава водещата публикация на вестника. Купувачите са бизнесмени от Хасково и Свиленград.

„Визови неволи удрят шивашкия бизнес в Хасково”, четем на втора страница на „Хасковска Марица”. Затегнатият режим изтласкал клиентите към Румъншия.

„Директори недоволни от министерското предложение първолаци да се записват в най-близкото до дома си квартално училище” – друг акцент от първа страница на „Хасковска Марица”.

Другите основни теми в броя днес : „Умуват как да направят школото интересно”, „Язовирите са пълни с вода за напояване”, „Пътека свързва старческия дом с филиала за слепи”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button