Преса

Преглед на печата- 11 април

Преса „Новинар Юг”: „Мъка: Свиленград остана с 52 каки”– челно информира за това вестника и допълва- проституцията в града намаляла драстично. Според отчета на РПУ-то бардаците били само 13. 

„3000 псета умъртвени, само 1 откупено” – водещото заглавие за „Новинар”. Под него ще прочетем, че хилядите бездомни кутрета са преминали през кучкарника на Кенана от откриването му през 2005 г. Залавяни са нощем, а разходите за евтаназията им се поемат от общината.

Пак по темата :„38 регистрирани кучета за 2007-а, срокът изтече на 31 март”

„Надуха двойно заплатите в РИК”– четем на втора страница във вестника, който уточнява, че за президентския вот държавата даде 300 лв. на член от комисията, за евровота сумата е 600 лв.

„Съобщавайте за полицаи, ако не си вършат работата”– това съветва от страниците на „Новинар” шефът на ОДП- Хасково комисар Атанас Ненков. Акцент от интервюто му пред изданието е и факта, че до есента Хасково ще бъде опасано с камери за видеонаблюдение

„Хванаха шофор с фалшива кижка, истинската отнета”– съобщава „Новинар Юг” .23- годишният Сенай Реджеб от Пчелари разконспириран по големината на шрифта. Преди това се усъмнили в негов селски.

„Турция иска половината от общия остров на мира. На мястото турска компания ще изгражда огромен мол.”

„Бизнесмен, фирма и данъкоплатец на годината номинира „Хасковска Марица”- саморекламното заглавие ни посреща на първа страница на вестника, който допълва, че най- преуспелите предприемачи и компании в региона са кандидати за престижните награди. За втори път най- големите платци на хазната ще бъдат отлечине от вестника и Агенция по приходите.

„4 нови гишета за данъчни декларации. До Великден годишните си доходи за декларирали 19530 души”– пише вестникът.

„Само един спец по алергии на 80000 души в Хасково”- водещата тема в броя на „Марица” тази сутрин. Заглавие, което е предупреждение и че настъпва най- тежкия период за хората с нетърпимост към цветен прашец и насекоми.

„Секат дръвчета заради бараки на неделния пазар в Димитровград”– четем на втора старница във вестника. Пред него жители на кв. „Каменец” разказват, че за 60 годишнината на града ще бъдат отсечени 60 фиданки.

„Симеоновград иска помощ за водата”. Пред „Марица” кмета на общината твърди, че само пречиствателна станция за която ще кандидатстват пред ПУДООС няма да реши проблема.

„Наши роми тарашат гръцко гробище”. Нашенците били сгащени докато се опитвали да изкъртят метални детайли от надгробни паметници. В същото време по Великден комшиите опразнили свиленградските магазини.

„На горещите телефони: нито един сигнал за подкупен лекар”. Според „Хасковска Марица” нито една жалба не е постъпила и в Районния център по здравеопазване.

Поглед сега и към страниците на регионалният седмичник „Тракия XXI век”: „Данчо Айдъла калесан за гост в „Шоуто на Слави”- водещата тема в изданието, което допълва, че младежът ще подготвя песен за проект на оркестър „Канарите”.

„Дребни търговци в региона внасят половината от патента”– пише „Тракия” и допълва начисленият досега данък възлиза на над 888 000 лева, 33 на сто от които са внесени до края на март.

„Крепост между два града”- две страници са посветени на селото, което до няколко години ще се превърне в индустриална зона на Димитровград и Хасково. Друг акцент: „Въпреки трудностите, животновъдите в селото са оптимисти”. В Крепост функционира една от най- модерните кравеферми в региона, изградена по проект по САПАРД.

Експерти оцениха положително 29-те читалища.“ Препоръка на регионалният експертно- консултантски информационен център обаче е димитровградските културни средища да отговорят на повика на времето и да се превърнат в малки неправителствени ораганизации.

И последното заглавие от краткия прочит на „Тракия XXI век”: „КАТ започна масирана акция по пътищата”. Да опазим живота и здравето на хората от груби нарушители на правилата за движение е мотото на инициативата, стартирала заради безмилостната война по пътищата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
yuliya
yuliya
11.04.2007 17:33 17:33

Mnogo sa kratki novinite ot pechata. Namiram se v USA i bih iskala da naucavam poveche za Haskovo. 😛 😛

Back to top button