Преса

Преглед на печата – 14 април

Преса „Хасковска Марица”: „Мним адвокат измами и ограби 83- годишна старица”– челно информира за това вестникът и допълва „Защитникът” задигнал 2490 лв. от плик. Възрастната хасковлийка, пуснал обява, че дава помещение под наем, а на нея откликнал млад мъж, който имал нужда от кантора. 

„Масови проверки по строежите, глобяват на място” – водещат тема в „Марица”. В нея става ясно, че заради зачестилите през последните 5 години злополуки в строителството се очаква затягане на правилата с прокурорско постановление. Сега работник без каска губи 20 лева, техническият ръководител- 1500 лв.

„Асфалтират 465000 кв. метра улици. 14 млн. лв. са заложени за кърпежи, нови настилки и неотложни ремонти. От общината поправят и 132000 кв. м. тротоари”

„Регионът готов за криза, Йовчева с къртечница”- четем на първа страница във вестника. 4 пункта за управление ще работят в областта при военна криза. Центровете са оборудвани и снабдени с комуникационна система за връзка с необходимите институции. Това е резултатът от заседание на Областният съвет по сигурност.

„В Орестиада наши крадат гръцка камбана за скрап”– съобщава „Марица” и допълва: 4- вековният православен символ жертва на отворените граници. Ценната камбана все още се издирва.

На същата страница в „Хасковска Марица” четем: „160- годишен храм пред рухване заради липса на пари”. Храмът в село Динево не е реконструиран от преди 50 години. Неотдавна паднала част от изгнилия покрив, стичащия се дъжд унищожил стенописи, младежи задигнали един от металните свещници.

В съботното издание на вестинка ще прочетем още:

„Дженерал Мотърс” стъпва в Хасково”. Тук ще е осмият в страната, но първи комплекс със сервиз, обзаведен по новите стандарти.

„Нови 103-ма в поделението на Кенана“. Работните места за новото зенитно- ракетно поделение вече са утвърдени. Срокът за кандидатстване за тях изтича на 4 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button