Преса

Преглед на печата – 2 май

Преса Новинар Юг: “Пиян с БМВ помете патрулка”. 46-годишният Шаиб Ферат не спрял на полицейския стоп сигнал в Хасково вчера. Дрегерът отчел 1,35 промила. 

На милиметри от това заглавие още едно този път за смърт на пътя – “2-ма рокери от Димитровград загинаха край Първомай”. Ямаха и сузуки се забиха в бариера и електрически стълб. 25-годишният Денис Т. починал на място, 22-годишният му съгражданин Димитър Г. издъхнал в пловдивска болница.

Пак катастрофа и в друга дописка във вестника – “Шофьор без книжка размаза Трабант”. 2 жени и 7-годишно момиченце са ранени, след като БМВ, управлявано от неправоспособен и пил шофьор се вряза в трабантчето, в което са пътували ранените.

Отново инцидент от друго естество и за щастие без пострадали е тема на водещата публикация –  “Рухна кръчмата “Мазна Муцка”. Най-вероятно причина за срутването е премахната носеща стена. От строителния надзор ще искат общината да издаде заповед за досъбаряне на останалата част от старата сграда, защото е опасна.

Политическото заглавие – “Питат Йотова защо късат БСП на изпити”. Бившият глас на “Позитано”20 и настояща депутатка няма отговор за неподготвените професионално партийни кадри в Хасково, става ясно от дописката.

Хасковска Марица: “Мазна Муцка” рухна, по чудо няма жертви”. Старата сграда на бул. “Съединение” падна през нощта и това предотврати трагедия.

“Пиян пробва да сгази полицаи, троши патрулка” – така вестника интерпретира катастрофата на бул. “Васил Левски” в Хасково.36-годишният Шаиб Мехмедали с 1,31 промила алкохол в кръвта. Преди година той отново е предизвикал катастрофа на бул. “Раковски”, пише вестника.

“Поливната вода двойно по-скъпа” информира във водещата си публикация вестника. Консумацията наполовина, лоша реколта заради икономиите предвиждат стопани.

“2354 трудоспособни на помощи, работа бол”. Темата е на втора страница. Докато отчитаме голям брой трудоспособни хора на помощи, се увеличават свободните работни места. Над 1000 са били вакантните позиции за първите три месеца на годината.

”Въпреки забраната: Още продават лекарства насипно”. Фармацевтите лавират между недоволството на клиентите, които често не могат да си позволят да купуват цели пакети, и риска да бъдат санкционирани.

Днес излиза и регионалният седмичник “Тракия XXI век”. И тук водещата тема е свързана с инцидент –заглавието – “Пердах заради крадени рози”. Две деца и майка отнесли шамари от собственичка на автомивка. Златка Симеонова е майката, която отнесе плесник заради дъщеря си, която пък със своя съученичка откъснала няколко рози от декоративния храст на автомивка, собственост на Катя Делчева. Тя е уличена в хулиганство. Двете деца имали задача от училище да представят хербарий по биология и за това посегнали към розите.

“Червени сенатори срещу кредит за площада, всички други съгласни”. Под това заглавие вестника пише за сесията на ОбС Димитровград, на която бе одобрено предложението за изтегляне на кредит, с който да се ремонтира централния градски площад.

Още заглавия от вестника – Пиян шофьор рани дете, Пръскат срещу акари с препарат “Бандит 10”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button