Преса

Преглед на печата – 13 август

Преса Проститутка: Плащам на ченгетата. Под това заглавие Новинар юг разказва историята на 17- годишният травестит Иван Неделчев. Държавата го настани в трудово- възпитателния интернат в село Динево, след 4 години на улицата, подвизавайки се в различни краища на страната. На 12- годишан възраст Иван се осъзнал като момиче и от тогава проституира. Разказал на вестникарите как е пробвал всякакви видове дрога. 

Овътриха с 50 бона бащата на Есил Дюран. Царевица за 50 хиляди лева e унищожена от крави и овце, пуснати на паша в местността Севежа между „Пети километър” и село Узунджово. Там са нивите на Наим Дюран- баща на известната фолк- певица Есил Дюран.

ГЕРБ в Хасково издига Иванов. Номинацията на строителния предприемач Антон Иванов е минала първоначалното одобрение и се очаква последната дума на партийното ръководство. Кандидатът за кмет е собственик на строителна фирма. Преди 4 години на местния вот е бил председател на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Стратимир Димитров срещу настоящия кмет Георги Иванов. Тогава съдията стигна до балотаж, но там изгуби с 9 121 на 20 609 гласа.

Политическа е темата и на първа страница и в Хасковска Марица.

БСП организации вадят Бонев срещу Узунов. Шефът на отдел „Концесии” в МРРБ Румен Бонев е с почти сигурният кандидат на БСП. 47- годишният строителен предприемач, чиято дейност е основно в Германия и Израел, е подкрепен от повечето партийни организации.

Отказват болкоуспокоителни на смъртноболен. 78- годишният човек бил в крайна фаза на болестта на Бюргер. Преди седмици в Хирургия му ампутирали пръст на крака. Медиците били категорични, че трябва да се отреже целия крак. Пациентът обаче не дал съгласие. Сега не може да намери кой да му изпише силните болкоуспокоителни, от които се нуждае.

Хасковски фирми масово изнасят извън ЕС. На стойност 1,4 милиона лева са продадените дълготрайни материални активи на наблюдаваните предприятия в областта за първото полугодие на годината. Запасите на промишлените предприятия са намалели с 5,7 милиона лева, като това се наблюдава изцяло в хранително- вкусовия отрасъл.

Плъхове нападнаха квартал Тракийски. Нашествие на гризачи изправило на нокти хората, след като в неделя сутринта 30- сантиметров плъх блокирал асансьор. При ремонта се оказало, че цялата шахта гъмжи от плъхове. 120 лева струва третирането с препарати срещу гадините, хората ще трябва да поемат разхода от своите джобове.

Фотоанкетата в понеделник: Какво искате да се направи за града покрай Дните на Хасково? В отговорите си шестимата запитани дават любопитни предложения. Сред тях има идеи да се направят бществена баня, тоалетна, както и да има поне една чешма в центъра на Хасково.   

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button