Преса

Преглед на печата – 23 август

Преса Олиото с лимит, удари 3,25 лева, челно съобщава „Новинар юг”. Ограничения за купуваните количества наложиха някои магазини за хранителни стоки, мазната течност тръгна и наливно. 

Клисар закова икони въху стенописи в храм, е темата на водещата публикация. Стопанисващият параклиса „Свети Спас” Георги твърди, че е нарушен православен канон, а той го възстановил. Художниците ще го съдят.

Почват кръговото кръстовище днес, информира дописка от първа страница. Стартира изграждането на кръгово движение на кръстовището на булевард „Васил Левски” и улица „Ком”. Булевардът ще бъде затворен за движение от пресечката с улица „Дунав” до пътния възел в кратал „Орфей” на изхода за Димитровград.

В Николово се къпят с минерална вода,
пише „Новинар юг” днес на втора страница. След ВиК авария от чешмите на хората в селото тече тъмнокафява течност.

Политическите теми в днешното издание на вестника:

Бюрото на БСП отложи Хасково. Многото крила в структурата искали да издигат различни кандидати за кмет и съветници и това обърквало политбюрото. По тази причина ситуацията в хасковската организация ще се коментира идния вторник.

Паскалев даде рамо на Лисков за втори мандат. Кандидатурата на харманлийския градоначалник беше издигната от БСП и подкрепена от още 6 формации, които ще се явят на изборите и с обща листа за общински съветници. На представянето присъства и депутатът от „Коалиция за България” Костадин Паскалев.

ГЕРБ издигна съдружник на Муравей Радев за кмет.
52-годишният строителен предприемач Антон Иванов е кандидатът на партията за градоначалник в Хасково.

Лекарствата в Хасково скачат от есента, информира челно „Хасковска Марица”. Орязани отстъпки от производителите към търговците на едро вдигат цените.

Повредени кранове обезводняват „Токмакли”
, е голямото заглавие на първа страница.Рибата стигна до водоема в Долно Ботево, а земеделците едва поливат с помпи.

Кулминацията за Балканската – на площад „Свобода”
. Под заглавието „Хасковска Марица” съобщава, че идеята на областния управител и кметовете на Хасково и Любимец е кулминацията на тържествата за 95-годишнината от Балканската война да бъде в Хасково и да се обедини с откриването на реконструирания паментик на Незнайния войн на площад „Свобода”.

Антон Иванов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково, пише днес и „Хасковска Марица”.

БСП-Хасково със служебно ръководство?
, е акцент от втора страница. Социалистите да подкрепят Георги Иванов ще им препоръча днес оргсекретарят Димитър Дъбов.

Е още от заглавията в „Хасковска Марица”: Търговци внесоха 708 778 лева данъци за юли. Мажоретки откриват дните на Любимец днес.Педофилът Синбад остава в ареста. Вътьо Бойчев се гаврил с 2-годишно момче, плашил майка му с убийство. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button