Преса

Преглед на печата – 14 септември

Преса „Новинар Юг”: „Парите трябват за магистрали”, това заявава водещо и пред вестника, просветният министър. Има пенсионери, които взимат повече от нас – това пък твърдят учители пред Даниел Вълчев.  

„Татяна Димитрова става кмет на Хасково до вота”; „Пак няма купувачи за Втора поликлиника”; „Затвориха школото в Ангел войвода”;- четем на първа страница в „Новинар”.

От втора вестникът информира: „Купиха над 2900 дка земя за соларен парк”. От дописката става ясно, че софийското дружество „Юнайтед Риълти” е спечелило търга на община Свиленград с оферта от 457211 лв.

„Биг брадър” и до пазара”- съобщава „Новинар” и уточнява, че до месец на всички възлови кръстовища в града ще бъдат поставени камери за денонощно наблюдение”

„Затварят „Раковски” заради кръговото”, „КАТ да глобява пешеходци искат автоинструкторите”, „Конкурсът за АБВ-то на 25 септември”;  „Вдигат хотел в с. Маточина. 45- годишният Никола Николов ще обслужва туристите, които всяка година се увеличават заради интересните исторически паметници в близост” – пише още „Новинар Юг”

„Пазач се подпали с цигара, изпепели 10 декара лозе”- челно информира за това другото хасковско издание. 44- годишният Димитър от село Мрамор е настанен в болница, уточнява „Хасковска Марица”

„Узунджово нараства с цял квартал”- водещо съобщава вестника. Общината отделно купувала имот в селото, строи къщи на 30 бедни. Собствениците продават терена за 24000 лв.

На първа страница в „Марица” четем още: „Ремонтират Дом „Асен Златаров” с помощ от Германия”, „Рак отне живота на 733 души за година”, „65 първокласници в Ивайловградско”;

„Инвалиди се харчат за пенсионни бележки”
– отбелязва на втора вестника. Хората с увреждания, ползващи услугата социален асистент, са принудени да плащат на НОИ 2,50 лв., в същото време института бави справките, в общината очакват корекция на таксите.

И още от страниците на „Хасковска Марица”: „С 1 233 750 лв. субсидии ремонтират училища и пътища в Хасково”, „Деца ще въстановяват гнезда на орли в Свиленград”, „Нет форум: Пиано бар и надлез искат димитровградчани”, „Младеж си лепна хепатит след секс. Рекордна ниска заболеваемост отчитат въпреки това специалистите”.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button