Преса

Преглед на печата – 3 октомври

Преса Таксиджии се дрогират, челно съобщава „Новинар юг” в сряда. Трима шофьори пушели марихуана на дежурство, у двама от тях полицаи намерили и амфетамин.  

Още седем дни стачка-без ваканция, е озаглавена водещата публикация. Учениците няма да бъдат ощетени, само ако учебният процес се възобнови в началото на идната седмица, предупреждава началникът на регионалния образователен инспекторат в Хасково.

Свилеград между шапа и бруцелозата
, е голямото заглавие от втора страница.Откъм Харманли плъзна опасната зараза по козите, откъм Турция дебене друга, забраняват хайван пазарите.

В Димитровград дървата за огрев са с 10 лева по-евтини отколкото в Хасково, съобщава още „Новинар юг”. Там обаче в цената от 110 лева за тон не е включена доставка.

Изчезнал рибар открит мъртъв край Марица, пише „Хасковска Марица” днес. Обявеният за издирване 56-годишен мъж от Харманли е издъхнал от 4-ти инфаркт.

Отлив на фирми по програмата за твърдо гориво
отчита водещата публикация. Плащат след месеци, работим без пари, жалват се доставчиците. Някои лъжат бедните в количествата, контрират социалните.

Собственикът на хлебозавода изкупи земите на Узунджово, информира публикация на втора страница. Бизнесменът Тодю Тодев инвестира в 20 хиляди декара ниви, оглежда се за още.

И още от заглавията в броя днес: Учителите готови за гладна стачка. Градят къщи за социално слаби в Хасково. Посолството на САЩ предлага лектори, които да запознаят българите с историята и днешното развитие на Щатите.

Акцентите от вестник „Тракия” за тази седмица: Педагози протестираха с автошествие и митинг. 11 училища и 6 детски градини в Димитровград участват в ефективната безсрочна стачка.

РПУ-Димитровград ще има нов шеф
. Досегашният началник Христо Кирчев оглави отдела за противодействие на престъпността в Областната дирекция на полицията.

Хлябът скочи с 10 стоники
. Белият на филийки вече се продава по 1,10 лева, а типовият по левче.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button