Преса

Преглед на печата – 2 ноември

ПресаНовинар ЮГ: “Прокурор с подкуп, натопен”? Вестника пояснява, че наркодилър натопил прокурора за подкуп. Свидетелят Исмет Сюлейман разказа вчера пред съда, че обвинител от Хасково е взел пари за да пусне от ареста Даурий Христов. Той е близък на сестрата на близнаците Георги и Йонко Илчеви, обвинени в убийството на баща си Радослав Илчев. Пред свидетелят Даурий сам заяви, че сестра му дала 1 500 лева на прокурора, за да бъде освободен от ареста.  

Другото водещо заглавие – “МОН се такова с децата на демокрацията”. Дванадесетокласници излязоха на протест срещу матурите. Родителите ги подкрепят, учителите не, пише вестникът.

Тревожно е другото заглавие – “Епидемия от салмонела, още 16 деца само вчера”. Всеки ден РИОКОЗ изследва по една забавачка по график, броят на болните малчугани лавинообразно расте, вече са 62.

“Все повече момичета влизат в улични банди” и такава констатация присъства в днешните публикации в Новинар Юг. В сравнение с миналата година за 2007-ма е характерна тенденцията проблемните деца да са от ромски произход и непълнолетни момичета. Все повече от тях започват да се занимават с кражби, наркотици и влизат в банди.

Хасковска Марица също открива броя си с новини от храма на Темида- “Срещу 1500 лева прокурор пуска заподозрян в убийство”. Протоколът от скандалното заседание отива за разследване при обвинителите. 34-годишен наркодилър обръща хода на процеса за смъртта на Радослав Илечв, пише вестникът.

И тук другата водеща публикация е за матурите. Заглавието – “Матурите скараха абитуриенти с учители”. С протестите не уронваме престижа на гимназиите, а си браним правата, твърдят пред вестника дванадесетокласници.

“Шофьор с 3,68 промила алкохол” под това заглавие вестника информира за поредните случаи на заловени пияни шофьори. 35-годишният мъж от село Сърница обаче е №1 в областната “ранглиста”.

За “Слаб интерес към енергийните култури” пише още вестникът. Едва 940 декара са засети с рапица, никой не иска субсидии.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button