Преса

Преглед на печата – 21 ноември

Преса„Новинар Юг”: „Портата на ЕС под вода”- челото на изданието под което са и подробностите, представени като Четиво за Емел Етем: Заради дига за 1 млн. 100-хиляден Хасково без вода; Пътят към ГКПП Капитан Андреево затворен напълно; Скъсан колектор на р.Марица е причината водата да се връща в канализацията и да наводнява улици в Свиленград; Бедственото положение в община Симеоновград остава- част от акцентите.  

„Хасково поне пет дни на сух режим”- водещата тема в „Новинар”. И тридесетте кладенеца на ВиК край Марица наводнени, помпите са спрени. Градът се захранва само от Узунджово.

В съседство четем и заглавието „Хасковската река залива 400 къщи”. Според изданието водата по улиците е метър, подгизват трезорът на БНБ и дюкяните из градската чаршия.

Водеща „Кризата” е и за другото Хасковско издание. „Пускат водоноските”– информира челно вестник „Хасковска Марица”. Докога ще е безводието, никой не знае. 12000 дка с есенници удавени в Димитровградско.

„Скъсана дига затвори границата с Турция”- пише и „Марица”. Капитан Андреево 1 метър под вода, тирове останаха затапени в граничната зона.

И още по темата: „Съзлийка откъсна села, Марица на метър от жп линия”; „Банска скъса два моста в Добрич”; „ Р. Йовчева поиска помощ от войската”; „Марица удави Одрин и 5 села”

Ето и другите теми от вестниците:

„Всеки десети зъболекар на работа в чужбина”– съобщава „Новинар Юг”. От началото на годината 20 стоматолози са поискали сертификат за работа в ЕС, посочва изданието.

„Осъдиха педофила Сакатли”- пише „Новинар” и допълва, че Алипи Михайлов се е разминал условно за опит за блудство с 4- годишно момиченце.

И още съдебни новини от страниците на „Новинар Юг”„Почват и Синбад за гавра с 2- годишно момченце”; „Апелативният съд умува прал ли е Маймуната наркомилиони”; „ОбС- Димитровград се пренесе в административния съд. Процеса отложен за следващия вторник”

В „Хасковска Марица” пък ще прочетем: „14 войници попълват щата на Кенана. 6 от издържалите теста за физическа подготовка са жени”; „Без наши учители на протеста в София днес”; „Реконструкция спира влаковете за Пловдив. Неудобството за пътниците продължава до 7 декември”

Поглед сега и към страниците на седмичникът „Тракия 21 век”: „Общините отчетоха пълна готовност за зимния сезон. Осигурени са необходимите средства за обезопасяване”.

„След 2 години спират държавните помощи за тютюна“. Голяма част от производителите ще трябва да се ориентират към отлеждането на алтернативни култури”- четем в „Тракия”

На страници „Местна власт” във вестинка четем: „Половината селища в община Димитровград с нови кметове.”; „Искат касиране за изборите в Сталево.”

„Предизвикателствата пред общинар №1” публикува в броя си „Тракия 21 век”. Иво Димов смята да работи така, че Димитродград да настигне Хасково, а защо не и Пловдив. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button