Преса

Преглед на печата – 6 декември

ПресаНовинар Юг: “Война на спекулата, шаранът 4 лв./кг”. Човекът който ще се опълчи на никулденското увеличение е Динко Станков, който продава риба на пункта край село Узунджово.  

Другото челно заглавие – “Крият и от акционери търга в цигарената”. Разпродадоха картини на Форев и Запрянов без да ни уведомят. Шъткаха въртящи столове за по пет лева, твръди пред вестника Георги Митев. Той е един от дребните акционери на дружеството.

“За 10 млн.лв. имоти купуват през ноември” е друга водеща дописка в Новинар Юг. През цялата 2007 година за придобиване на нова собственост са отишли над 100 млн.лв.

“Свиленград строи нови пътища за над 7 млн.лв.”
пише още Новинар Юг. Общината си осигури предварително финансиране от 400 бона след подписано споразумение с 2 министерства.

“Арестуваха издирван за отвличане на деца” друга информация във вестника. Турчинът Хаят Карабулут арестуван в Харманли, Хасковският окръжен съд реши вчера да бъде екстрадиран във Франция.

И още от заглавията във вестника – Съдът готви нова глоба за председателката на ОИК, Заляха с киселина рено в Димитровград, В Димитровград, с лични средства, ОбС шефът раздава елхички на школата.

Хасковска Марица –челното заглавие – “От 2008 запорират имоти на длъжници”. Предложението за това е внесено в бюджетната комисия на НС и най-вероятно ще бъде прието, казва шефът на “Общински приходи” Димо Маринов. Иначе данъците за недвижими имоти в Хасково ще бъдат увеличени само за големите апартаменти от над 120 кв.м.

Тревожно е другото водещо заглавие – “Инсулт вкарва 9 болница за ден”. Всички те са от Димитровград. Тромбоза покоси 38-годишен пациент, друг бере душа в интензивното.

“Глоби, отводи и объркани чували с бюлетини в съда” – в дописката под това заглавие вестника обединява новото от съдебното заседание на ГЕРБ срещу ОИК и продължаващото четвърти ден броене на бюлетини. Исакт съдия Точкова да се оттегли, тя си го връща на Пальова, пише още вестникът.

Голямата статия в Хасковска Марица днес е от село Подкрепа. “И с пари не можеш да докараш доктор на село”. Това казват хората. Бюрокрация, уморителни пътувания и финансови загуби държат медиците в града.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button