Преса

Преглед на печата – 25 юни

ПресаНовинар Юг: “434 без диплом за средно”. Толкова дванайсетокласници няма да получат дипломи, защото 337 са получили двойки, 38 не са се явили на изпита по български език и литература, още 34 са пропуснали втората матура по избор, а средният успех за областта на тези, които са се явили 4.28. 

“Гърци ни жънат с 1/3 по-евтино” информира другата водеща публикация. Комшиите работят с 5 лева по-малко на декар заради субсидия за дизела, който при тях струва 70 евроцента.

“Синдикатите са за по-скъп ток” друга публикация. Синдикалните организации в EVN се обявили за това. Четири организации, две от които от КНСБ и една от “Подкрепа”, изразяват своя протест срещу решението на ДКЕВР да не приеме предложените от токовото дружество цени. Според синдикалистите 3200 души, работещи в EVN, са изправени пред риска да не могат да изпълняват качествено задълженията си. Тази тема провокира коментарната рубрика в Новинар Юг, която е под заглавие “Одупването като начин на оцеляване”.

И Хасковска Марица открива броя си с новини от матурите – “5,78 по математика в Свиленград, 2,77 в Маджарово”. Езиковата и Математическата в Хасково с най-много първи места, сочи статистиката на министерството.

“Баба колабира в жегата, душно и днес” е другото водещо заглавие. Зачестили случаи на хипертонични кризи отчитат от Бърза помощ.

“Даскалици сменят Италия с морето” информира в друга дописка вестникът. Преподавателките се цанят за рецепционистки и камериерки по време на ваканцията.

Днес излиза и регионалният седмичник Тракия XXI век. Водещото заглавие – “Прибират реколтата от 112 хил.дка с есенници”. През изтеклата седмица бе даден старт на жътвената кампания в повечето селища на община Димитровград. В прибирането на реколтата участват над 100 селскостопански машини.

“Местни сенатори гласуват за поскъпване на забавачките” друго водещо заглавие. ОбС ще се произнася и по програма за оптимизация на училищната мрежа в Димитровградско.

И още едно заглавие от Тракия 21 век – “Създават кризисен център за деца и семейства в риск”. Съвместният проект на сдружение “Шанс и Закрила” и община Димитровград спечели 131 528 евро финансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button