Преса

Преглед на печата – 27 август

Преса„Суперстадион на Ямача”, е челното заглавие в днешния брой на „Новинар Юг”. Изкуствен терен за 400 000 лв. сменя тревата, режат лентата през 2009-а.  

„Турски бизнесмен мъртъв в дере”, е другото водещо от първа страница на вестника. След двудневно издирване на бизнесмена от Турция Огус Селяхатин вчера той е бил намерен мъртъв. Негови служители го открили в дълбоко дере близо до международния път за Турция, където той се обърнал с джипа си „Мицубиши Паджеро”.

Още едно заглавие от челната страница, придружено със снимка: „Кандило подпали гробища в Димитровград”. За щастие огънят е засегнал само една малка част от гробовете, като са горели предимно сухи треви на площ от 30-40 декара.

„Още един падна от моста в Свиленград, спасиха го”
, пише изданието. Вадят 22-годишния Петър Георгиев със стълба и дълго въже, перилата на пътното съоръжение опасно ниски.

„Тракиец иска вода от язовира”, е друга дописка в броя днес. 60 на сто от селото е с пресъхнали чешми вече втори месец. Спасението е в изграждане на пречиствателна станция.

„От 130 до 480 лв. за гледане на старци”, съобщава още вестникът. Близки на възрастни димитровградчани наемат за обгрижването им жени в предпенсионна възраст.

„Фиат горя като факла на кръстовище”, е едно от водещите заглавия в новия брой на „Хасковска Марица”. Към него има и две подзаглавия: „От пожарната изпратили празна кола, твърдят съседи” и „Това не е вярно, няма такова нещо, контрират огнеборците”.

И още от криминалната хроника: „Арест за наркомуле”. Съдът е наложил най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, на Щефан Панер, заловен на Капитан Андреево за контрабанда на ефедрин.

„Дядо ляга пред валяк, не ще асфалт”, четем още на страниците на „Марица”. 84-годишният Иван Парасков от хасковското село Гарваново от две седмици не пуска машините на улицата.

„Чакат документи на пчелари”, е друго от заглавията в броя днес. Служители на Разплащателната агенция ще работят в събота и неделя, за да приемат документи на закъснели пчелари за помощи.

„Изкупуват десертно грозде за 1,20 лв.”, информира изданието. От 1 до 1,20 лв. дават изкупвачите за сортовете „Кардинал”, „Булгар”, „Брястовец”, цитира вестникът стопани от района на Любимец.

„Читалище обяви национален конкурс”, „Село Великан чества 120 години”, „Ивайловградското село Попско събира родове на събор” – всичко това – в новия брой на Хасковска Марица”. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button