Преса

Преглед на печата – 9 декември

Преса500 бона за щерките на Кръстника– челното заглавие на „Новинар юг“ днес. С решение на ВАС наследниците на Иво Карамански получават рекордно обезщетение за бивша нива до граничен пункт Капитан Андреево. Земята е отчуждена за строителството на автомагистрала „Марица“. Преди година Министерски съвет е определил, че за земята държавата дава на наследниците 67815 лева, те обаче не били съгласни и обжалвали пред съда. 

Екокофи стават съдове за джибри– темата на водещата публикация. С полиция открили в частен дом и върнали няколко цветни контейнера в Болярово. В единия контейнер било насипано жито, другият бил пълен с джибри.

Осъдиха братята Димчеви след седемгодишна сага, информира друга публикация. ВКС отказа преразглеждане и потвърди наказанията на синовете на ексдепутата от НДСВ Димчо Димчев за побоя над димитровградски пожарникар. Георги и Александър получиха по една година условно с 3-годишен изпитателен срок.

Другите акценти в броя днес: 30 км/ч вдигна вчера вятърът в Хасково. 7 напират за шеф на музея. За далавери в цигарената ще ровят одитори. Хасковските джудисти обраха медалите в Сливен.

Позор за „Ерато“, е голямото заглавие от първа страница на „Хасковска Марица“. Измамите, за които вестникът алармирал преди година, били сред причините за спрените пари по ФАР. До 15 години затвор грозят съдружници на Георги Музафиров, фирмата връща 65 хиляди евро.

Пускат 2,5 тона пиячка на търг, съобщава следващата дописка. Вина и ракии обяви за продан чрез търг териториалната приходна дирекция. Става въпрос за унищожаване на конфискуван алкохол от преди 2006-а година, когато акцизът се прибираше от НАП.

Хасковска река потече кървава, пише още „Хасковска Марица“. Според хората, причината вероятно е нелегална кланица в района на Червена стена.

И още от заглавията в броя днес: Тарашат колбасари за ирландска мръвка. Тийнейджърка от Димитровград в Европарламента. Сергей от Баните изчезна безследно. 80-годишен рани съпругата си в меле. Чешмите в Тракиец- въздух под налягане, е темата на страницата „Общество“. От двадесет дни нито капка вода няма в по-голямата част от селото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button