Преса

Преглед на печата – 9 юни

Преса„Гарваново платена столица на боклука“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. На 19 юни местният парламент ще определи цените за депониране в сметището до Хасково.

„ГЕРБ и „Атака“ хит в ареста“, е другото чело от първа страница. 100 процента избирателна активност зад решетките, 3 гласа за ДПС, 2 за Костов и Яне, Коалиция за България с един“, е допълнението в дописката.

„Самунът с 20 стотинки отгоре“, е информацията, придружена със снимка. Ден след изборите за Европейски парламент хлябът в областта поскъпна, допълва изданието.

„Свинският грип – мит в Хасково“,
пише още „Новинар“. Пробите на втория съмнителен случай за болестта вече са ясни. Не мога да кажа с точност какво е заболяването, но не става въпрос за щам от смъртоносния вирус, заявява пред вестника зам.-шефката на РИОКОЗ д-р Ели Ташева.

„40 изгубиха субсидиите си“
, четем още в броя. 40 земеделци от областта загубиха част от субсидията си за декар обработваема площ. Те закъсняха да подадат заявленията си в срока до 15 май.

Политическо е челното заглавие и от четвърта страница: „95 040 гласа – по съвест, колко ще са стимулираните“. Партиите преброиха твърдите си избиратели. За още трябва да се бръкнат за материално и друго стимулиране, е допълнението към заглавието.

„Хасково избира ГЕРБ, срив в ДПС“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. НДСВ без кампания увеличи подкрепата си, Яне остана под 4 процента.

„Прокуратурата: Няма търговия с гласове засега“, друга от водещите информации от първа страница. Обвинителите проверяват избиратели в село Широка поляна кога са минали границата.

„Глобиха помпиери заради хлор“, друга от дописките в броя днес. Питейната вода в хасковското село Гарваново съдържа хлор 10 пъти над нормата, сочат резултатите от взетите проби на чешмяната вода.

„Змии нападнаха „Кенана“, публикация, придружена със снимка. Оплакването е от жители на вилната зона. По думите им влечугите били забелязвани след храсталаците и по пътя.

„Тополовград светва за 313 хиляди евро“, пише още изданието. Подмяна на уличното осветление започва в  града. 313 хиляди евро е сумата по проекта, по който Общината работи със софийска фирма и норвежката община Фжел.

„Съдът търси училище за 113 деца“, „Параклис на Свети Илия правят в с. Криво поле“, „1000 фолкаджии на фест край границата“
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button