Преса

Преглед на печата – 1 юли

Преса„Мотописта за милиони край Хасково“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Инициатор на проекта е клуб „Хиените“. Шефът на БФМ Богдан Николов даде благословията си, е допълнението към заглавието.

„Масларова хваща балкана, Сербест се поти на къра“, е другото чело от първа страница с пренос на шеста. Мъри подобри шаранския си рекорд, Делян Делчев шари по оста Москва-Хамбург- Флоренция, е подзаглавието в материала, посветен на почивката на местния елит.

„Венко Точевски се върна в „Смирненски“, дописка също от челната страница. Бившият вече заместник-кмет обяснява пред вестника, че връщането му сега е по-справедливо спрямо колегите му в училище, а не примерно през ноември, когато учебната година е започнала.

„Двама спасители с рекорд, трима скъсани“, е заглавието, придружено със снимка и с пренос на втора страница. 42 се явиха на вчерашния изпит, сред тях – две ученички от Езиковата и 59-годишен хасковлия.

„По-лек член за Буцата“, материалът е водещ за трета страница. Прокуратурата удължи на 72 часа ареста на задържания за убийство хасковски сараф.

„Влакове до Първомай след 30 септември?“, „И Радиево с фотоволтаична централа“, „ОбС в Димитровград отпусна 12 672 лева за операция на сираче“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

„Пиле пламна като факла, подпали житен блок“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Два екипа огнеборци спасиха реколтата на крупен арендатор.

„Росен Русев неубедителен за спецсъда, ВСС отложи избора му“, също водещ материал от първа страница с пренос на трета. Не е точният човек за тази позиция, смята главният прокурор Борис Велчев, пише в подзаглавието на дописката.

„Почват втория участък от магистрала „Марица“, съобщава изданието. Аутобанът се строи вече 20 години, от общата му дължина 117 км, все още са готови само 31, от Харманли до Свиленград, припомня вестникът.

„1785 бедни по-малко с пакети от БЧК“, четем още в броя. 6 301 социално слаби от Хасковска област ще получат тази година пакети с храна от интервенционните запаси на Европейския съюз.

„Клиенти отчитат сами електромерите“, дописка от втора страница. От днес битовите и малките стопански клиенти могат сами да отчитат показанията на електромерите си и да ги представят в Клиентския енергоцентър.

И едно спортно заглавие в броя: „Амбициозен хасковлия пробива на Колодрума“. „Свиленград 1921“ реди контрола с регионалния си съперник „Любимец“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Таня
Таня
01.07.2011 13:15 13:15

Как така „Клиенти отчитат сами електромерите“? Нали минават периодично и отчитат показателите?

Не се уточнява кога социално слаби от Хасковска област ще получат тази година пакети с храна от интервенционните запаси на Европейския съюз. Да знаят хората…

Back to top button