Преса

Преглед на печата – 5 юли

Преса„Земеделци от Любимец: Край! Фалираме, гръцкото производство ни съсипа“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Евтини дини от южната ни съседка наводняват борсите, българската стока залежава, е подзаглавието в материала.

„В жегите 4 села на водоноски“, е другото чело от първа страница с пренос на втора. В Брягово останаха и без двете алтернативни чешми заради лоши показатели.

„1,5 милиона евро за региона от проекти с Турция“, също дописка от челната страница на вестника. Най-големият от спечелените проекти по програмата за трансгранично сътрудничество е на община Свиленград и е на стойност 599 000 евро.

„26 „външни“ приети след 7 клас в Хасково“, четем още на първа страница. 26 от приетите на първо класиране седмокласници не са от областта. Петима от тях обаче не са се записали и местата им са свободни, допълва вестникът.

„С една заповед възстановяват и уволняват в Земеделието“, челен материал от трета страница. ВАС върна на работа Юмер Мерт, но пак го омахаха, е допълнението в материала.

„НАП връзва и търговците на зърно“, съобщава изданието. 5 месеца имат на разположение търговците на зърно, които са регистрирани по ДДС, да свържат касовите си апарати с електронната система на Агенцията.

„Инфекциозното с две ВИП стаи“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Нямало да местят неврологията, струвало много пари.

„Хасковлийка увътрена с 895 карти за телефонни измами“, дописка също от първа страница. Толкова предплатени карти на трите мобилни оператора са закупени на името на хасковската ромка Роза. С тях жената участвала в схема за телефонни измами, без дори да подозира. Информацията е от шефа на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Валери Баранов.

„МВР награди д-р Еленски“, информация от на водещата страница с пренос на трета. С почетното отличие на МВР „За доблест и заслуга“ ІІІ степен е награден съдебният лекар д-р Христо Еленски. Заповедта за награждаването е издадена от министър Цветан Цветанов.

И още една дописка от трета страница: „Айдън и Мустафа жалят 32 години по делото „Локум“. Хероиновото муле на двамата бе хванато с наркотик за 4 454 100 лв. и списъци с избиратели преди парламентарния вот през 2009-а година, допълва вестникът.

В броя си днес „Новинар“ публикува и интервю със заместник-директора на Областната дирекция на МВР Недан Хаджиев, който като новобранец в БОП е задържал братя бомбаджии. „Съставих отчета на Икономическа полиция, докато работех в НОИ. Така ме взеха“, разказва зам.-шефът на дирекцията в интервю, публикувано на седма страница.

Датчици за 1 млн. пазят от горски пожари, „МБАЛ – Хасково с ехограф за очното, чака рентген и аспиратор“, „ИАРА – Хасково измъкна 7,5 километра мрежи за 6 месеца“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button