Преса

Преглед на печата – 7 август

Преса Новинар юг: След дъжда улица стана плавателна. Дългоочакваният дъжд наводни вчера улици в областния град, а отсечка на булевард “България” до църквата “Света Богородица” бе залята до коляно и се превърна в плавателна. Вчера служители на фирмите “Екопрогрес” и “Титан” поставяха специални конуси до задръстените отводнителни съоръжения, за да ги почистят, след като се оттече водата. При сухо време не може да се прецени коя от шахтите е запушена.  

Трансплантираха сърце на 42- годишна от Хасково. Това е първата такава операция на наш пациент, казват медиците от местното трето вътрешно отделение. Донор на сърцето станала 32- годишна жена от Варна. Операцията е била направена от софийски екип.

3 бременни болни от сифилис. Те са приети за лечение в кожно- венерическия диспансер. Заболяването им е било открито при профилактични прегледи. Когато бременните се лекуват, децата се раждат здрави, казва специалистът- дерматолог доктор Йорданка Петкова.

Цистерна с 20 тона брашно се обърна до Хасково. Товарният автомобил се килнал странично в канавката, няма пострадали.

Юруков прати трима да ревизират СДС- Хасково. Заповедта за командировката е подписана от новия лидер на партията Пламен Юруков и главният секретар на партията Пламен Раданов. Вчера стана и същинското предаване на властта в синята организация.

В Хасковска Марица откриват броя с инвестиционна новина на първа страница.

Почват завод за 240 милиона евро до село Узунджово.
Фирмата ще вдига хале върху бивш военен имот. Идеята за каргоцентър зацикля, бавят концесията за летището.

Канале гранде в Хасково. На Венеция заприличал града според вестникарите след като тук паднаха 31,5  литра на квадратен метър дъжд.

Скъсана тръба наводни двор, улиците – езера. Дописката е от Димитровград, където близо 6 часа екипи на ВиК се опитвали да отстранят теча, бликнал до къща в незаконната част на гетото в квартал “Изгрев”.

Серийни крадци оставиха село на тъмно. Десетки са набезите срещу мрежата на енергото в село Криво поле, няма задържани.

Фирми под лупа заради озоновия слой. Шест предприятия, работещи на територията на община Димитровград е проверила хасковската екоинспекция. Експертите са гледали дали се спазва Наредбата за контрол и управление на вещества, нарушаващи озоновия слой. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button