Преса

Преглед на печата – 13 юни

ПресаНовинар Юг: “Хасковлия с 6 коли крие данъци” е челното заглавие. Той натрупал 5 394 лева дългове. На него и на още 27 общината праща съдия-изпълнители.

Образователна е другата водеща публикация – “Записват средно със среден (3)”. 897 в областта са подали за явяване на изпити, обявените места са 49 повече.

“18 месеца затвор за помака, окрал прокурор” информира в друга дописка вескникът. Хасковлията Христо Андреев разбил автомобил на обвнителката Дарина Славова.

“Врата в закона сваля патента наполовина”. Да се промени нормативът, иска с писмо до Министерство на финансите шефът на “Общински приходи” – Хасково Димо Маринов. Става въпрос за текст, според който, ако се извършва втора дейност, дължимият налог е 50 процента надолу и за двете дейности. Търговците в Хасково масово се възползват от това, но някои кръшкат и не плащат реалния размер на патента.

Хасковска Марица челно съобщава – “Гонят от България съпруг на загинала фелдшерка”. След смъртта на жена си Енгин Кара е загубил правно основание да е в страната, заявиха от МВР. Не искам пари и помощи от България , само разрешение да остана, казва мъжът пред вестника.

“Погват 28 хасковлии за 65 хил.лв. данъци” пише в другата водеща публикация. Да няма 50% облекчение за две патентни дейности, предлагат от “Общински приходи”.

“Димитровград с бизнез зона за 2,2 млн.лв”
четем още в Хасковска Марица. Изграждат бизнес средището в Мариино при одобрено финансиране. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button