Хасково

Опашки в КАТ за газовите уредби, шестима са глобени в Хасково

Шестима шофьори са глобени заради нерегистрирани газови уредби от Пътна полиция, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Масовите проверки по пътищата започнаха преди дни. Спрени са 1 507 автомобила като са констатирани 578 нарушения. Издадени са 347 фиша и 196 акта. От тях за газови уредби са 6.

Инсталираните газови уредби по закон трябва да бъдат вписани в талоните на автомобилите. Изискването е влязло в сила през 2014 година, но досега не са били извършвани проверки. Затова и сега стотици тръгнаха да сертифицират газовите си уредби и след това да ги регистрират в КАТ като първоначално се образуваха опашки пред пунктовете за сертифициране, а вече и в „Пътна полиция“. Глобата е 150 лева.

5 коментара

  1. Като досега не е контролирано от заспалите катаджии, човешко е да има логичен гратисен период от няколко месеца! Не от днес за утре! Ама бюджетът на гербаджийската хунта се продъни и трябват глоби!! И рушвети!

  2. Като досега не е контролирано от заспалите катаджии, човешко е да има логичен гратисен период от няколко месеца! Не от днес за утре! Ама бюджетът на гербаджийската хунта се продъни и трябват глоби!! И рушвети!

  3. Дали са виновни заспалите катаджии или тези чиито заповеди изпълняват.Нака да станем социално общество и търсим истинските виновници и отговорност от тях.Имаше достатъчен гратисен период.Но никой не изпрати съобщение до медиите които трябваше да ни предипомнят че срока изтича ,едва ли е работа на катаджиите.

  4. Все някой ви е виновен. Законът трябва да се спазва и никой не е длъжен да ви напомня да го спазвате. Имали сте достатъчно време да вземете мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button