Хасково

Връчиха званията Почетен гражданин на Хасково и специални отличия

Званията Почетен гражданин на Хасково и специални отличия бяха връчени на тържествено заседание на общинския съвет в театър „Иван Димов“ за Деня на Хасково.

Заседанието започна с аплодисменти за медиците, които втора година се борят с пандемията. Всички бяха поздравени с празника от председателя на общинския съвет Таня Захариева и кмета Станислав Дечев. Пожеланията им бяха най-вече за здраве и закрила от Света Богородица.

Празник
Тереза Андонова

Званието Почетен гражданин на Хасково получи Тереза Андонова, която е сред първите и водещи учители на Езиковата гимназия в Хасково. Тя разказа, че на младени е сънувала град и когато пристигнала за пръв път в Хасково си е казала, че това е градът от сънищата й. Андонова призна, че обича Хасково заради тополите, които се редят край реката, заради Две праскови и две череши, приветливите хора и приятния климат.

Празник

Званието Почетен гражданин на Хасково получи още з. м. с. Ваня Дерменджиева – национален състезател по баскетбол, носител на сребърен медал от Олимпийските игри в Москва през 1980 г. Тя каза, че Хасково е емблема, за която си заслужава да отдадеш живота си.

Празник
Стефка Младенова

За Почетен гражданин на Хасково – посмъртно беше удостоен диригентът Борис Младенов, а званието получи дъщеря му Стефка Младенова, която също е диригент. Тя благодари за признанието, което определи като позакъсняло. Тя разказа, че баща й идва малко случайно в Хасково и го е наричал Слънчевград, заради слънцето и слънчевите хора тук.

Празник
Александър Милушев

Почетният знак на Хасково получи секретарят на читалище „Заря“ Александър Милушев. Той каза, че приема и подарява наградата на народните читалища в Хасковска област, за които ще продължи да работи до последните си сили. Милушев посочи, че в селата, в които няма църкви и училища е останало само по едно читалище, на което се крепи българщината.

Кметът връчи специални отличия на спортистките от Хасково, участвали на Олимпийските игри в Токио – Ивелина Илиева (джудо) и бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви, които отсъстваха, а наградите им получи тяхната леля Илиянна Русева.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button