Преса

Преглед на печата – 26 март

Преса„Наливат 12 милиона евро в Капитан Андреево“, пише във водещото си заглавие „Новинар Юг“ днес. Ремонтът на граничния пункт с пари от Световната банка приключва до 2012 година.

„Поп завлича 4-ма със 70 бона“, е другото чело от първа страница. Образуваха дознание за обсебване на чужди коли срещу Тоньо Тонев, духовния гуру на незаконния приют в Узунджово.

„Общината блокирана“, е водещата информация от втора страница. Вместо да си гледат работата, служителите преснимат документи и разнасят папки за проверяващи от всевъзможни държавни служби.

„35 на сто повече произшествия отчетоха от пожарната в Димитровград“, пише още „Новинар“. С толкова са се увеличили произшествията, на които са се отзовавали от местната противопожарна служба през миналата година в сравнение с периода 2003-2005, сочи годишният анализ на службата.

И още едно заглавие от Димитровград: „Съдът раздели битака на две“. 45 павилиона от първата редица законни, други 17 – не, цитира вестникът определение на Хасковския административен съд.

„Свиленград прави собствено „В и К“, четем още в броя. След близо три месеца проучвания и анализи специално назначената от Общинския съвет комисия се обедини около идеята Свиленград да се отцепи от „В и К“ -Хасково. Официалният мотив за скъсването с фирмата-майка е, че дейността й не е в интерес на местното население.

„Учители гонят коли от дворовете“, съобщава днес „Хасковска Марица“. Ползват за безплатен паркинг площадката на основно училище „Кирил и Методий“.

„Мехмед Атаман налапа 300 000 лв. от министерството на ДПС“, също заглавие от първа страница. Човекът на Доган в Хасково ремонтира язовир „Тракиец“, е допълнението в дописката.

„Наемите в центъра скачат“, информира още „Марица“. С около 10-15 процента са скочили наемите на най-възловите търговски площи в центъра на Хасково през последните 1-2 месеца.

„ТЕЛК отменя 64 протокола за ортопедични пособия“, е друга от дописките в броя днес. Лекарската ортопедична комисия е изписала през миналата година неправомерно 64 помощни средства на хора с увреждания“.

„Пожар изгори 3200 унгарски патета“, е друга от информациите от челната страница, придружена със снимка. Птиците са изгорели при пожар, обхванал паткарника на стамболовското село Голям извор вчера привечер. 2900 все пак са спасени. Пред изданието пазачът Нермин Исмаил казва, че се е опитал да потуши огъня с подръчни средства.

„Моден пиърсинг измества традицията на Благовец“, „Първолаци от Войводово стягат тържество“, „Пращат ученици от Тополовград във Франция“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button