Преса

Преглед на печата – 16 април

Преса„55 храма празни“, пише във водещото си заглавие „Новинар Юг“ днес. 15 свещеници няма как да се разпънат в 70 църкви на Великден, цитира вестникът архиерейският наместник отец Антоний Енев.

„Закопчаха Плъха за грабежа на хранителен магазин „Руми“, е другото чело от първа страница. 34-годишният рецидивист Неделчо Неделчев профукал задигнатите пари на комар. Лежал е в затвора за 10 обира и изнасилване, е допълнението в заглавието.

„Гурбет вади деца от школата“, също информация от първа страница. Най-голям е процентът на отпадналите от училище ученици през пролетта, когато родителите заминават на гурбет, предимно в Гърция, съобщава пред изданието началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов.

Вестникът публикува и информация относно появилите се напоследък слухове за земетресение в града ни по Великден: „Дописката е със заглавие: БАН: Трус в Хасково? Смях!“. Цитиран е директорът на Геофизичния институт при БАН Николай Милошев, който казва: при всички случаи това е смешно.

„ВиК-авария наводни бомбено скривалище“, пише още „Новинар“.  Скривалището е под тукашното основно училище „Иван Рилски“.  Прогнил кран на връзката от главния водопровод към училището е причината за проблема.

„Данъчните взеха 18 бона от касите на длъжници“, четем още в броя. 17 800 лева внесоха длъжници на НАП – Хасково след проверки на касовите им наличности.

„Любовни драми на англичани скандализират Сакар“
, това е водещото заглавие в новия брой на „Хасковска Марица“. Двойка от Манчестър влуди свиленградското село Студена с изневери, е допълнението към заглавието.

„Оправдаха докторка за смърт на пеленаче“, също дописка от челната страница на вестника. Харманлийската докторка Антоанета Николова бе оправдана от Хасковския окръжен съд. Срещу нея бе повдигнато обвинение за смърт на пеленаче, като е допуснала лекарска грешка, допълва вестникът.

„Взрив потроши къщата на бензанджия“
, е водещото от трета страница. Бойлерът в дома на Иван Иванов гръмнал вследствие на ВиК-авария.

„Свиленград чака отблокирани 94 млн. лв.“, четем още на страниците на „Марица“. С пари по програмата „Околна среда“ граничният град оправя ВиК-мрежата.

„Превозвачи свалят цените“, съобщава още изданието. Транспортни фирми от региона са на ръба на фалит и се готвят всеки момент да преустановят дейност. Причината е финансовата криза и намалелите поръчки в последните месеци.

„Изплащат 100-те милиона по САПАРД“, „Дебютантите на „Южна пролет“ със своя шатра на книжния базар“, „Изписват яйца с родопска техника“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button