Преса

Преглед на печата – 26 май

ПресаНовинар Юг: „Съдят за шпионаж хасковлии в Гърция“. Четиримата набедени са арестувани в неделя на пункта Орменион. Преди това те са били на разходка в Орестиада. На излизане от града обаче объркали пътя към пункта и стигнали до военен обект, направили завой и се върнали в обратна посока. Вчера хасковлията и още три жени от града били откарани към съда, делото е по бързото производство.

„Басейн без пари за децата през лятото“ е заглавието на друга публикация. Първият байсейн в Димитровград ще бъде безплатен. Общината ще поеме разходите на учениците, които искат да плуват, обяви кметът Стефан Димитров. До тази идея се стигна за да се предпазят децата от плуване в неохраняемите зони по поречието на река Марица и други водоеми.

„3 ч. душегубка за ТЕЛК“ четем в друга водеща дописка. Средно по 3 часа в задушен коридор се чака за преминаване през ТЕЛК-Хасково. Голямото чакане на пациентите пред кабинетите на комисията е комбинирано с 30-градусова задуха. В Новинар Юг пише още как съдът постанови арест за убиеца с газовия пищов, как от днес синдикати, общинари и училищни директори започват преговори за учителките заплати.

„Городокът готви обсада на ВиК“ водещо съобщава Хасковска Марица. 80-те жители на узунджовския квартал твърдят, че са без вода заради трима некоректни платци. Според водното дружество обаче само трима от квартала плащат. Освен това останалите хора не пускат инкасаторите на ВиК.

„Двойно падна клиентелата на зъболекарите“ е тема на друга публикация. Стоматолози намаляват цените, работят на минимална печалба. Според тях това се дължи на намалялата платежоспособност на хасковлии.

„Почистват аязмото край Тракиец“ четем в друга дописка. Това ще се случи със средства по националната програма „За чиста околна среда“. Общо 33 проекта от областите Хасково и Кърджали ще бъдат финансирани по тази програма.

В Хасковска Марица четем още – Пияни братовчеди се размазаха в стълб, Изгоря влак край Узунджово, Трусът в Македония подмина Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button