Преса

Преглед на печата – 17 юни

ПресаНовинар Юг: „Хасково с олимпиец по информатика“, водещо съобщава вестникът. След 10-часов маратон от задачи Антон Атанасов отвя конкуренцията на националния турнир в Ямбол.

„Няма отменени операции заради водната криза“ пише още на първа страница. Пускат водата преди 17 часа днес.

„Кризата излекува Димитровград“ информация от втора страница. С 35 % намаляла заболеваемостта след Десети, вече е изравнена със средната за страната, става ясно от дописката.

„Митниците с единен номер за търговците“
, тема на друга публикация. Идентификацията EORI е уникална за всеки, който извършва подобна дейност в рамките на Европейския съюз. Електронната система за регистрация и идентификация на икономическите оператори ще започне да функционира от началото на юли.

„Партиите горят с глоби в Хасково“
четем още в Новинар Юг. След поредни избори не си почистиха плакатите. 4 политформации олекват с депозита от 1000 лева.

„100-хилядно Хасково оцелява с две водоноски“ е водещото заглавие в Хасковска Марица днес. 3 дни на сухо живеят на Ямача, цистерната ги остави заради авария. До късно снощи работиха в Ябълково за да свърши кризата днес.

„Няма да спасяваме страната от боклука“
– това казват пред вестника съветниците от постоянната комисия по ТСУ и екология към ОбС-Хасково. Те не дават съгласие на депото край с. Гарваново да се депонират отпадъците на други общини извън територията на област Хасково.

„Блок в центъра скатава данъци с неверни данни“
, информира в друга публикация вестникът. С близо 90 лв. по-малко плащат за апартамент, писан като панелен и в по-ниска зона.

И още едно заглавие от Хасковска Марица – „Теодора Точкова гони счетоводител на съда тайно“. Председателят на административния съд в Хасково е уволнила счетоводителя си Вълчо Рудев в пълна тайнственост. И служителката Таня Димитрова аут от системата след скандал за шпионаж.

Днес излиза и регионалният седмичник „Тракия“. „Сезират ДАНС и прокуратурата за нарушения на Неделния пазар“ е водещата тема. Отговорни за нарушенията били бившия кмет на Димитровград и бившето ръководството на пазарите.

„С проект дават 42 хил.лв. на Дневен център за възрастни с увреждания“
е темата на друга водеща публикация. Проектът цели сазъдването на условия близки до семейната среда. До края на юни приключват строително-ремонтните работи в специализираното заведение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button