Преса

Преглед на печата – 27 юли

Вестниците в ХасковоХасковлия насилва девойка да проституира в Несебър, челно съобщава „Новинар юг“. В края на миналата седмица в районното управление на крайморския град бил подаден сигнал, че в курорта се намира момиче от Южна България, обявено за общодържавно издирване. В резултат на проведената акция непълнолетната била открита заключена в квартира в града. При проведения разговор девойката заявила, че е държана против волята й и склонявана да проституира от 26-годишен мъж от Хасково. Сводникът е задържан.

Бежанец си изяде паспорта, е голямото заглавие от първа страница на вестника. Алжирски нелегален имигрант изял паспорта си, докато гранични полицаи го залавяли на браздата край Свиленград. След това арабинът симулирал болки в стомаха и по спешност бил докаран под конвой в хасковската хирургия. Според специалистите алжирецът ще изкара поетата целулоза по естествен път.

Англичани изкупуват къщите в Бодрово – друг акцент от първа страница на вестника. Темата е илюстрирана със снимка. Британците Андре и Уенди Юбо танцуват от щастие, че са си купили къща в Бодрово само за 10 000 лева. Англо-френската колония в димитровградското село се увеличава с всеки изминал ден.

Другите заглавия от днешното издание на „Новинар юг“: Станишев даде „Изворите“ на КНСБ за още 10 години. Читалището в Стамболово чака помощ от Бил Гейтс. Домът, в който е израснал Вежди Рашидов – в руини. Представят книга на доктор Китов за Александрово.

Властта пропуква ГЕРБ – челното заглавие на „Хасковска Марица“. Танчо Иванов хвърля оставка като член на областното ръководство. На заседание в събота е утвърдена номинацията на Румен Данев за областен управител. Трима са предложени за заместници на губернатора – Николай Нанев, Румяна Въчева и общинската съветничка в Харманли Наталия Пачеманова.

Нова GSM антена скандализира Хасково – темата на водещата публикация. Инициативен комитет в квартал „Ручока“ търси съдействие от РИОКОЗ, препращат ги към София. Хората от улиците „Цар Страшимир“, “ Цар Самуил“, „Гургулят“ и „Брегалница“ твърдят, че монтирането на поредната антена е в разрез с нормативните документи и е заплаха за здравето на живеещите около нея.

Змия ухапа дете в Тополовград, съобщава следващата дописка. Пострадалото момиченце е на 7 години. Инжектиран му е серум и е настанено в детска хирургия в Хасково, където състоянието му се следи.

8 души в спешното, отчита друга публикация. 8 души припаднаха в събота, когато температурите достигнаха 40 градуса. Повечето от колапсите са причинени от понижаване на кръвното налягане.

И още теми в „Хасковска Марица“ днес: Безработните през юни – с 1134 повече. Бракониери секат борове на Кенана. Камион уби колоездач. Затапена улица разгоря селски войни в Книжовник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button