Преса

Преглед на печата – 10 септември

ПресаНовинар Юг: „Закачулени ограбиха британско семейство“. Бандитите нахлули в къщата на възрастната двойка в Синапово, завързали ги и им отмъкнали злато и 500 паунда, пише в дописката.

„Искендер маскира джип като баничарка“ е заглавието на другата водеща публикация. Общинският лидер на ДПС е един от собствениците на лъскави джипове, които са регистрирани като товарни. През август 2006 г. вестникът описал схемата, по която регистрират скъпи коли като товарни, чак сега полицията се разровила за далавера с ДДС-то, пише още по темата.

В друга публикация четем „Изровиха кости край манастир“. Кости на дете и мъж изровиха работници край манастира „Света Богородица“ в димитровградското село Добрич. Останките са намерени от работници при прокопаването на новия водопровод на селото и е установено, че те са от средновековно християнско погребение. Край тях е намерена керамика.

„Закъсняло маркиране бави сечта на дърветата“
информира още Новинар Юг. Техническите подробности по подготовката на добив на дърва за огрев вече са изчистени и до няколко дни сечта ще започне. Между 40 и 42 лв. е цената на кубик дърва, припомня вестника в тази публикация.

„Кмет кара краден джип“
темата е водеща за вестник Хасковска Марица. Издирван в София „Хюндай“ открит в дома на Наско Колешев от Книжовник. Не знаех, че е задигнат, ще си нося последиците, казва пред вестника селският кмет.

„Продават горите на Любимец за 6,5 млн.лв.“ пише в друга публикация. Обявата за продажбата е публикувана в интернет сайт. В нея е упоменато, че апетитният горски фонд се намира в землището на община Любимец и е съставен основно от широколистни гори. Спрягат ТИМ или пловдивска фирма за собственици на терените, извадени на тезгяха. Предполага се, че земите са пуснати за продажба за да провокират интерес на компании занимаващи се със соларни батерии.

„Платихме 14 млн.лв. данъци за август“ информира още вестникът. Толкова данъци и осигуровки е събрала НАП-Хасково през миналия месец. По бюджетите на НОИ и Здравната каса са събрани 7 289 000 лева.

„106 апартамента за 7 млн.лв. откриват днес“ пише още в Хасковска Марица. Петте блока с жилища за социално слаби ще бъдат открити от министър Тотю Младенов. До момента напълно завършени са четири блока с общо 76 апартамента, става ясно от публикацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button