Преса

Преглед на печата – 23 декември

ПресаНовинар Юг: „Срещу дългове Хасково взема военни имоти“, челно съобщава вестника. Министерство на отбраната виси на общината с 300 бона, Цигарената -с 400. При отказ за доброволно плащане в сила влиза правилото „собственост срещу дълг“.

„Идват „Практикер“ и още 3″. Под това заглавие вестникът пише как догодина големите вериги хипермаркети стъпват в Хасково. Вече са закупени имоти за строителство. Някои от търговските вериги са получили и разрешителни от общината след представянето на проекти.

„1000 тютюнджии запушиха границата“.
Протестиращите блокираха първо главния международен път за Турция, а след това и изхода за Гърция.

„Омахаха и Ламбрев от пътното“
. Мотивът – преструктуриране. Шеф става досегашният заместник в управлението инж. Живко Боговски.

„Измамник сви златото на баба, арестуват го“. Мошеникът взел бижутата, за да „освободи“ внука й от ареста, иска още пари, закопчават го на гарата в Димитровград.

Новинар Юг пише още – Тунджа удави Одрин, Ремарке подпали тир, Полицаи атакуваха парфюмериа, 1597 лв. за домове от благотворителен базар.

„5 хипермаркета отварят в Хасково през 2010“ е водеща тема и за другия хасковски вестник Хасковска Марица. Собствениците вече са закупили частни терени за строителство. Новата година ще е добра за Хасково, прогнозира кметът Георги Иванов, пише в дописката.

„Ледът прати петима в болница“. Счупени крайници докара поледицата на много от невнимателните пешеходци. В спешното в Хасково само до обяд вчера са приети и обслужени 5 пациенти със счупвания. Пострадалите хора са на различна възраст.

„Трима с морбили в Тополовград“.Болните са на възраст 17,19 и 41 години. До заболяването се е стигнало поради пропуснати имунизации.

И Хасковска Марица пише за вчерашните протести – „Производители на тютюн блокираха границата“. 200 полицаи от региона охраняваха протеста. Стачкуващите настояха да получат премиите си и коментираха, че целият отрасъл загива, пише в публикацията.

Още едно заглавие от Хасковска Марица – „Дяволът на съд за убийство“. Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт срещу Ангел Георгиев – Дявола от Ивайловград. Той е обвинен в умишленото убийство на Станимир Ангелов.Ако се прецени, че Дявола, който е бивш полицаи, е виновен, той може да получи наказание от 10 до 20 години затвор.

Днес излиза и регионалният седмичник „Тракия XXI век“. Във водещата тема се цитира министъра на образованието Сергей Игнатов-„Работят ли училище и полиция, държавата е като часовник“.  Министърът посети Димитровград за да открие ремонтираното Основно училище „Алеко Константинов“.

„От януари се возим по-евтино с 20 ст. в градския транспорт“
. Ясни са обществените превозвачи за следващите седем години, казва зам.-кметът на Димитровград Христо Колев. Нов конкурс ще се проведе за линиите до Капитан Андреево и Ямбол.

„Болницата „Св.Екатерина“ втора в региона по свършена работа“
. Реформата в болничната сфера от догодина няма свие дейността й, според управителя д-р Наков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button