Преса

Преглед на печата – 18 февруари

Преса„Криза: Медицински сестри в неплатен, гледат болни в Гърция“, пише във водещото си заглавие новият брой на „Хасковска Марица“. Имаме пари за аванси, плащаме до 3 дни, категоричен е директорът на хасковската болница д-р Тодор Пандов.

„Според разследване, шефка на бежански център в свиленградското село Пъстрогор взема 2400 лв. за нищо“, е другото чело от първа страница. В отпуск съм, не съм получавала заплата и бонуси, твърди Иванка Дякова.

„Ученик на Марсел Марсо с шоу за Свиленград“,
също дописка от водещата страница на вестника. Свиленградчанинът Герасим Дишлиев – актьор-мим, ученик и последовател на Марсел Марсо, ще участва на прочутия международен театрален фестивал в Авиньон, Франция, през юли.

„Керамични птички от Българска поляна на изложба в Националния исторически музей“, пише още „Марица“. Фигурките, открити край тополовградското село, са датирани към 8 век преди Христа.

„Безследно изчезнаха кортикостероидите“
, информация от втора страница на изданието. Кортикостероидите, българско производство, в таблетна форма, близо месец липсват в аптечната мрежа.

„6 семейства искат по-малко данъци заради кредит“, четем още в броя. Те са пожелали данъчно облекчение заради изтеглен ипотечен кредит през миналата година.

„Двойно поевтиняха жилищата край границата“, информира „Марица“. Тенденцията на спад започнала още през миналата година и през ноември и декември е достигнала най-ниските си стойности, което кара строителите да продават почти без печалба.

И едно политическо заглавие в броя: „ГЕРБ с първи шеф в Ивайловград“. Първи началнически пост в считания за червен бастион Ивайловград загуби БСП, е допълнението в дописката.

„Руси измръзна от страх да не се запали“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Може да се стигне до ампутация на двата крака на 60-годишния гарвановец, допълва вестникът.

„Дупка зейна в подлез, плаши с жп катастрофа“
, е водещата статия на трета страница. В пробойната взе да пада чакълът, насипан между релсите край димитровградската гара.

„Стартира рокфест „Хасково 2010“,
е добрата новина за хасковските рокаджии. Шоуто в КДК ще продължи 3 дни и на него ще свирят близо 10 групи от страната.

„Показват европейска мода в музея в Димитровград“, „Добрич с читалищен салон като театър“, „Разширяват лудницата в Радовец“
– всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button