Преса

Преглед на печата – 23 февруари

ПресаНовинар Юг: „Адски огън в цех, 50 евакуирани“. Това е челното заглавие. Пожарът във фирма „Алиана“ затвори вчера движението по хасковския булевард „Освобождение“.

„Погром в селско гробище“ е озаглавена другата водеща публикация. Голям извор едва не линчува работници, наети да разчистват частен терен от дървета. При сечта са падали клони и стволове и са чупили надгробни плочи, а материалът е извозван с камиони, които са минавали през гробовете, казват жители на селото. Част от тях въоръжени със сопи и камъни, прогонили секачите. Гробището в Горски извор е близо до частен терен, но тъй като не се виждат границите, през годините близки са погребвали в частния имот.

„5000 диабетици си доплащат инсулина“ пише още във вестника. Досега реимбурсацията на животоподдържащото лекарство се доплащаше от касата. Болните ще се бъркат допълнително и заради илачите за паркинсон, остеопороза и глаукома.

„Кенана център на плажния волейбол“.
Карат 5 камиона пясък от морето за игрище на кортовете. Сред дургите заглавия във вестника са – Гърците почват пътя за Ивайловград, Епидемия от шарка, 166 болни в региона, Каналджии от Одринско хванати с български паспорти.

„Склад с 50 шивачки изгоря до основи“ този инцидент определя водещата тема и в другия местен вестник Хасковска Марица. 10 пожарни от Хасково и Димитровград гасиха пожара. Отхвърлят умишлен палеж, предполагат късо съединение.

„Куйович разпитва трима генерали от МВР“. Бившите секретари на вътрешното министерство Илия Илиев и Валентин Петров, както и ген. Иван Иванов, бивш зам.-директор на ГДБОП ще бъдат разпитани по дело заведено от Куйович срещу журналиста от вестника Христо Христов. Тримата ексшефове трябва да обяснят дали напускането на постовете им е свързано с черногореца.

„Интерпол дири турчин за 8 побоя над жена“. 35-годишният мъж, издирван от Интерпол Германия, е бил заловен през уикенда на граничен пункт Капитан Андреево. Задържан е при опит да влезе в Турция.

„В Голям извор: Петима души погребани в частен имот“ за случая пише и в този вестник. Имотът е закупен от фирма за строеж на фотоволтайчен парк. Че там има погребани хора станало ясно след като започнало разчистване за бъдещите съоръжения. Няма да местят покойниците от терена, става ясно от дописката.

„Нови арести за трафика през границата“. Дисциплинарно производство започна МВР срещу граничаря Атанас Атанасов, прекарвал в Гърция хора със забрана да напускат страната. Става дума за добре организирана престъпна група, в която са участвали и други хора, става ясно от публикацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button