Преса

Преглед на печата – 26 февруари

ПресаНовинар Юг: „Срутеният ТЕЦ разчистен за Великден“. Ден след взривяването на 156-метровия комин две машини започнаха неговото доразбиване. Отломките от ТЕЦ-а трябва да бъдат разчистени до месец и половина. Според специалисти запознати с проекта за двете нови газови електроцентрали, които ще бъдат построени, районът около тях щял да прилича на райска градина.

„БОП атакува обръча на Доган“. Под това заглавие вестника информира за полицейската акция, при която бяха иззети стоки менте от 7 хасковски фирми в шивашкия бранш на стойност над 1 млн.лв. Иззети са спортни облекла, носещи логото на известни търговски марки. Според източници на вестника, ударените производствени и търговски обекти са близки до хора на ДПС. Сред тях е и фирмата на кмета на село Сърница.

„Гръцките SIM-карти надвиха нашите“
пише още във вестника. Бизнесът и ъндърграундът минаха на чужди оператори заради страх от подслушване. SIM-картите от Гърция с предплатени минути са по-търсени от родните.

„10 г решетки и 100 бона глоба за Янко полицая“
. Апелативния съд потвърди изцяло решението на Темида в Хасково по наркоделото срещу бившето ченге и Мариана Апостолова. В нейната кола бяха открити 1,98 кг хеорин, припомня вестника. До тази тема още една криминална новина във вестника под заглавие „Удариха канал за износ на проститутки“.

Темата е водеща за другия местен вестник „Хасковска Марица“. Заглавието – „Свалят танцьорки от БМВ с дрога“. МВР подозира проституция, прокуратурата не. Съмненията на полицията за проституция в чужбина не се потвърдили. Само едно от момичетата заявило, че имало договорка със сводник да разделят парите.

„Дъщеря на ДПС съветник назначена в общината“. Христина Николова почва в отдел „Проекти“ в община Свиленград, но скоростно излязла в отпуск. Баща й Николай Николов е сред съветниците, най-рядко вземали думата в Пленарна зала и обикновено гласува с т.нар. „кметско мнозинство“. Той е по-известен покрай брат си, скандалния ексмитничар Димитър Николов-Шопа, уволнен преди няколко месеца от митницата.

„Пощальон закръгля пенсии, прибира остатъци“. Затова се оплакват пред вестника жители от село Радиево. Според тях шефката на пощата Валентина Янева не изплащала стотинките от остатъка на пенсията, давала само кръглата сума и така с натрупване се получавал добър бонус. Направена е била ревизия, при която не били установени нарушения.

„Бюрокрация спира деца от „Спешъл Олимпикс“
пише още във вестника. 9 хасковски деца няма да могат да участват в олимпийските игри за малчугани с увреждания, тъй като българското представителство на „Спешъл Олимпикс“ не е предвидило средства за придружител. Според родителите не може за децата да се грижат представители на организаторите, защото те просто не ги познават. Тази спънка стана причина за жребия да се явят само две момичета от региона. Тази година игрите ще се проведат във Варшава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button