Преса

Преглед на печата – 3 май

Преса„50 суперавтомобила парализират Хасково“, пише във водещото си заглавие новият брой на Хасковска Марица“. Булевардите „Раковски“ и „Левски“ под обсада заради рали, което ще се проведе на 15 и 16 май.

„Прецедент: 70 българи създават младежко ДПС в Свиленград“, е другото чело от първа с пренос на втора страница. Младите имат нюх, знаят в коя партия да се влеят, заявява депутатът Юнал Лютфи.

„Митничари хващат 20 000 цигари, МВР – 3600“, също дописка от водещата страница на вестника. От Агенция „Митници“ съобщават, че папиросите са иззети в района на Хасково.

„След жегата Свети Георги идва с гръмотевици“, пише още изданието. В периода преди празниците синоптиците съобщават, че има опасност от късни пролетни слани, дължащи се на минимално радиационната температура и влагата.

„Скандал на сесията заради арменския геноцид“, е една от дописките на втора страница. Съветникът от ПК „Екогласност“ Емил Георгиев предложи с едноминутно мълчание да се почете паметта на жертвите на арменския геноцид от 1915 година. Кметът Георги Иванов обаче заяви, че Георгиев иска да вкара местния парламент в глуха улица и че геноцидът трябва да се почете, когато държавата официално го признае.

„Обещават по-ниска такса смет в Свиленград“, също информация от втора страница. Тя ще намалее с 30 процента, ако хората започнат да събират разделно отпадъците си.

„Касата плаща на лекарите за март“, четем още в броя. На Районната здравноосигурителна каса са били преведени парите, с които да се плати на личните лекари и специалистите изработеното през март.

„Ток удари полицай заради крадци“
, е водещото заглавие от трета страница. Ченгета арестуват 8 роми, задигали кабел и метал за скрап.

„Извадиха 7 кг сребро от полски камион“
, пише още „Марица“. Контрабандата е засечена от митничари на ГКПП – Капитан Петко войвода.

И накрая няколко заглавия от другия хасковски всекидневник „Новинар Юг“: „Медицинският колеж възкръсва“, „Квартал „Орфей“ на газ от зимата“, „3 военни имота за Хасково“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button