Преса

Преглед на печата – 12 май

Преса„Стопират 10 милиона лева за Хасково“, пише в челното си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Към заглавието има и две подзаглавия: „Фирма „Монолит“ оспорва процедурата за възлагане на обществена поръчка“ и „Жалбата е тенденциозна, твърди зам.-кметът Недялка Станева“.

„Харманлиец отвлече майка с бебе“, е другата водеща информация от първа страница. Полицията арестува 36-годишен харманлиец, отвлякъл непълнолетната си бивша съпруга, а прокурор постанови на похитителя мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

„Свършиха парите по програма „Аз мога“, също дописка от челната страница на вестника. Десетки хора с ваучери за курс по чужд език оставени да чакат по-добри времена.

„Гробницата в Александрово заплашена от унищожение“, пише още „Марица“. Проблеми с консервацията и климатизацията на Тракийската гробница край село Александрово създават риск от унищожаването на ценните й стенописи.  Държавата трябва да задели близо 1,2 млн. лв. за спасяването на изключително значимия обект на над 25 хиляди години.

„Откриха ръчни гранати в Ивайловград“
, е заглавието, придружено със снимка. Двете гранати тип „Лимонка“ са намерени в стара порутена постройка в близост до разсадника на Общината.

„1550 с морбили от областта“,
дописка от втора страница. Въпреки че епидемията постепенно затихва, все още има случаи на заболели пациенти, които най-често търсят услугите на Спешно отделение.

„2157 четвъртокласници на изпит по математика“, четем още в „Марица“. Резултатите от изпита трябва да са готови до три дни след провеждането му, като задължително трябва да са въведени в сайта на образователното министерство.

И едно криминално заглавие в броя: „Обраха земеделска кооперация“. Кражба на хербицид на стойност 4117 лв. е извършена в тополовградското село Срем.

„Рибари горят с 10 бона, язовир „Мандра“ достъпен за 18 лв.“, пише другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. 41 души са заловени в нарушение на риболовната забрана до вчера, цитира изданието шефа на Агенцията по рибарство и аквакултури в Хасково д-в Милчо Милчев.

„Данъчното пак вдигна 3 пъти събираемостта“
, четем още в „Новинар“. 541 000 лв. са събраните стари вземания през април от общинската данъчна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button