Преса

Преглед на печата – 14 май

ПресаНовинар Юг: „Спряха безплатната поливна“ е водещото заглавие във вестника. През този сезон земеделците в региона няма да се ползват от така наречената безплатна поливна вода. Заради кризата много от клиентите на напоителни системи не са склонни да внесат предварителната вноска за разсаждане и първа поливка. Земеделците, неплатили за водата отиват на съд.

„Разпитват ексшеф на РПУ за отвличане“ е другият акцент във вестника. Става въпрос за бившият шеф на РПУ Харманли Нено Ненов. Инцидентът, за който ще го препитват е побой с последвало отвличане. Ще питат Ненов бил ли е в харманлийския бар, където е станал побоя.

„Търговски комплекс срива 56 частни гаража“, четем в друга публикация. Димитровградската община е задействала процедура за премахването им. Ще се бутат е 5 незаконни постройки на ромски фамилии в димитровградския квартал „Изток“.

Сред другите теми във вестника – BG черешите почнаха от 4 лв., 1500 повече поискаха земеделски субсидии, „Орфей“ под блокада в събота заради ралито.

„Грешен адрес препъна делото срещу Леонид Лавчев“ е челното заглавие в другия местен вестник Хасковска Марица. Бившият заместник генерален директор на НВМС не получил препис от обвинителния акт. Той е обвинен в изнудване на местна фирма.

„Среднощно сияние стресна Тополовград“. Бледосиня светлина, подобна на тази от електрожен, която обляла земята за около 2-3 секунди, са забелязали на 11 май жителите на Тополовград. Необичайното явление било видяно и в няколко села. Предполага се, че това е било кълбовидна мълния.

„Областта в риск от епидемия от детски паралич“,
четем в друга публикация. 10 случая с фатален край след заболяване от детски паралич са регистрирани в Таджикистан. Това е доста тревожно казват от РИОКОЗ-Хасково. Предприети са незабавни мерки, за да няма внасяне на щама у нас.

В Хасковска Марица пише още – 16-годишни заработват повече от родителите си, Нов шеф в Инспекцията по труда, Търдсят 150 000 лв. за рушаща се църква, Свиленград си иска безмитните магазини

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button