Преса

Преглед на печата – 18 май

Преса„Матурите спряха 250 за ВУЗ“– водещото заглавие за „Новинар юг“ в днешния му брой. Географията, като свободно избираем предмет озори 1 000 вчера, пише вестникът.

Над главата му днес: „Григор си пробва английския в езиковата“– пренос към стр. 5, за която темата е водеща.

„Лихвар под домашен арест“– още една отправка от първа към трета страница.

„Лещански на съд в София за земетръс в Хасково“– темата продължава и на стр.3. „1/2 от Ангел войвода извън регулация“- заглавия от първа страница.

„Маестро Вътков с наградата за култура“– водеща тема от втора страница с адрес Димитровград. Там болницата „Света Екатерина“ остава без спринцовки?“, пише вестникът. Над 500 000 лв. дължи Здравната каса на димитровградската болница, става ясно от материала на стр. 2.

На стр. 4 членът на правната комисия Явор Нотев признава в интервю за „Новинар юг“: „Болнични ще пречат и на специализирания съд“.

„Пената и Топчо се връщат на „Миньор“- водещата тема на спортната стр. 5. Футболните звезди отново по екип на 29 май в подкрепа на димитровградския футбол. Истинско стълпотворение от звезди се очаква тогава на стадиона за демонстративен мач: местен бизнес и власт срещу тима на легендите в българския футбол, пише „Новинар юг“.

„От двете страни на Дунава най-красивото са жените“
– признание на Флорентин Петре в интервю на стр. 7. Там Румен Дунев казва: „Пистата в Хасково е № 1 в България“.

„Мис България“ инкогнито в клас“– водеща тема от последната страница на „Новинар юг“ в броя днес.

„Лещански в схватка със софийската Темида“– акцент над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица“. На стр. 3 днес вестникът цитира подсъдимият: „Очаквам един хубав ден за българската демокрация“.

 „Вадят военни от безплатните квартири“– водещо заглавие от 1 стр. на „Хасковска Марица“.

„Бракониери наказани с 1 000 лв.“, „Географията пак най-харесвана“ и „Раднево отнесе „Златната камила“– заглавия от първа страница на вестника.

„Правят списък на деца, трудни за ваксиниране“
-водеща тема от втора страница на „Хасковска Марица“ днес. „Хор „Орфей“ с приз от Варна“ и „Антиквари оставят музея без експонати“- заглавия от втора страница.

Темата на броя от стр. 4: „Домашен арест за Недялко Янков-Лихваря“.

На 5 стр. отец Петър: „Евангелисти и йеховисти процъфтяват, православието гасне“. 130-годишният храм „Св. Димитър“ в центъра на Хасково се руши заради безпаричие, пише „Хасковска Марица“.

„Галаксико“ и „Тангра“ обраха наградите на национален фест“– водещата тема от последната страница на „Хасковска Марица“ днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button