Преса

Преглед на печата – 9 юни

ПресаНовинар Юг „20 села без доктор“ водещата тема във вестника. Около 5000 души трябва да бият десетки километри до най-близкото населено място с лекар, за да решат здравен проблем. Джипитата отбягвали и близките до градовете, защото се набутвали финансово.

И още една подобна тема във вестника – „Анекс гони пациенти от болниците“. През следващите месеци не е препоръчително да се разболяваме, защото болниците ще бъдат принудени да отказват медицинска помощ за пациентите си. Причината за това е, че здравната каса спира да плаща на лечебните заведения за извършените от тях процедури, които надхвърлят бюджетите им.

„Христо се репчи на патрул. Гръмнаха го в задника“. Под това заглавие вестникът пише за инцидента в Димитровград, при който мъж нападна с кухненски нож двама полицаи. Служителите се опитали да потушат семеен скандал между 38-годишният димитровградчанин и половинката му. Когато той ги нападнал с ножа, те го простреляли със стоп патрони.

„Закопчаха Красьо с 16 кила хероин“ е другото кримизаглавие. Според информатори на вестника 37-годишният свиленградчанин Красимир Атанасов е бил арестуван след съвместна акция срещу наркотрафика на българските и турските служби.

„И гърци помпат джакпота“
четем още в Новинар Юг. Заради големия интерес към рекордно високия джакпот фишове ще се приемат и в деня на тиража в четвъртък. Постъпленията в цялата област многократно са се увеличили. Свиленград пък се е превърнал в любима туристическа дестинация на гърците, които на тумби се изсипвали пред тотопунктовете.

„Криза: 20 фабрики обявени за продан“
е водещото заглавие в другият местен вестник Хасковска Марица. Заводи и шифашки цехове извадени на тезгяха срещу средна цена от 200 евро на кв.м. „Коприна“ в Свиленград най-скъпа – 2,5 млн.евро.

„Само в едно тото 1500 лв. от фишове за 3 часа“. На опашки се редят и деца и старци по на 80-90 години. Над 400 хасковлии пробват късмета си до обяд в първия работен ден за новия тираж.

„Димитровград натиска за такса кучи по селата“ информира още вестникът. Събират ударно годишния налог от 10 лева за песовете покрай новата регистрация на каруците.

„Пишат до Бойко Борисов да отзове съветничка в Баните“ четем в друга публикация. Секретарят на ГЕРБ Иван Вълчев настоява за отстраняването на Сийка Димитрова Причината е, че тя не се консултира със сегашното ръководство и категорично се дистанцира от делата на партията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gramoten
gramoten
09.06.2010 17:56 17:56

такса кучи

шифашки цехове

ВЪЙ

Back to top button