Преса

Преглед на печата – 11 юни

Преса„Лекари и фармацевти във война за илачи“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Към него има и две подзаглавия: „Търговците гонят печалба, продават безразборно лекарства за клиенти, алармират медици“ и „Джипитата изписват скъпи хапчета, хората не могат да си ги купят, контрират аптекари“.

„7 години затвор за Лавчев“, е друга от дописките от първа страница. Бившият заместник-генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба Леонид Лавчев бе обвинен, че в периода между 9 октомври до 5 ноември миналата година е изнудвал за пари хасковска мандра чрез заплахи за преустановяване на дейността й.

„Немци хвалят харманлийската гимназия“
, четем още на челната страница. Това се е случило на организираната от немското посолство у нас образователна борса и раздаването на стипендиите на немската служба за академичен обмен.

„Задържаха обявен за национално издирване заради 2 бутилки уиски“, е водещият материал на втора страница. 22-годишен кърджалиец, търсен под дърво и камък от две дирекции, спипан в хасковски магазин.

„Държавната автомобилна администрация погна тираджии на Е – 80“, съобщава изданието. Инспекторите от местната структура на агенцията основно ще проверяват дали водачите спазват всички изисквания и дали просрочват часовете си зад волана.

„Радостин Ламбрев пое Пътното в Кърджали“, четем още на страниците на „Марица“. Бившият шеф на хасковското пътно управление пое поста в подразделението в Кърджали от временно изпълняващия длъжността инж. Радка Дошева.

„Солариумите водят до рак“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Прекаленият загар състарява епидермиса, предупреждава дерматологът д-р Живко Филев.

„30 родилки повече, АГО-то с ВИП стая“, пише още „Новинар“. 30 родилки повече са минали през отделението на болницата от началото на годината в сравнение със същия период на 2009-а.

„Помияри пак стряскат хасковлии“, челно заглавие от втора страница. В подзаглавието вестникът цитира „Екопрогрес“: „Бездомните кучета няма да бъдат закачани до отварянето на приюта“.

И едно заглавие за всички рокаджии: „Кирил Маричков забива в хасковски рок маратон“. Легендата ще участва в 6-часовия рок фестивал в залата на читалище „Заря“ на 26 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button