Преса

Преглед на печата – 13 юли

Преса„Лихварство разпали ромска война“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Към него има и две подзаглавия: „Ченгета заловиха братята Реджебови, родата им сигурна, че сродна фамилия ги наклепала“ и „Двете семейства се млатят до кръв в гетото в Симеоновград“.

„Сметната палата хвана в крачка Михаил Лисков“, е другото чело от първа страница. И тук подзаглавията са две: „Куп нарушения при възлагането на обществени поръчки е направил харманлийският кмет“ и „Градоначалникът изискал автомивка като задължително условие при доставката на гориво“.

„В Свиленград питат ГЕРБ за гроздето, в Тополовград за болницата“, четем още на първа страница. Изнесени приемни в двата града организира депутатът от управляващата партия Делян Добрев.

„Малки математици на състезание в Южна Корея“, дописка с адрес Димитровград. Четирима възпитаници на ПМГ „Иван Вазов“ ще участват в международно състезание по математика за малки ученици в Южна Корея.

„Анна-Мария Борисова“ по терлички в Хасково“, заглавието е водещо за втора страница. Здравният министър спеши шефове на болници и местна власт на среща в областната управа. Таван на легловата база в болниците, за да спрат злоупотребите с Касата, са подзаглавията в материала.

„Тръгна първото дело – Майки срещу НОИ“, пише „Марица“. Първото дело на майки срещу Осигурителния институт, касаещо връщането на парите, получени за майчинство, тръгна в Административния съд.

И две криминални заглавия в броя днес: „Младеж блъсна дете и избяга“. 24-годишен шофьор е блъснал 9-годишно момче и веднага след това избягал от мястото на произшествието, цитира вестникът Областната дирекция на полицията.

„Спипаха двама, пренасяли тютюн през Гръцко“. Двама мъже, пренасящи 14 кг тютюн и 60 кутии цигари без бандерол, са заловени от свиленградски криминалисти при отита си да преминат българо-гръцката граница при ГКПП – Капитан Петко войвода.

„Хасковско си поиска 7 млн. от Дянков“, пише другият местен всекидневник „Новинар Юг“. Парите ще се съберат, ако 30 процента от данък общ доход остава в общините, допълва изданието.

„След осми клас напират за готвачи“
, съобщава още „Новинар“. Първото училище, което приключи с приема по диплома, е Професионалната гимназия по туризъм, цитира вестникът Регионалния инспекторат по образованието в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button