Преса

Преглед на печата- 27 септември

Преса„След каймата от месо- и вино от грозде“- водещото заглавие днес за „Новинар юг“. За обещанието, което земеделският министър Мирослав Найденов даде вчера в Харманли, пише вестникът.

Над главата днес: снимка-отправка към стр.3 със заглавие: „Сериен килър се закани на Дебелия по тв“. Чакам с нетърпение да се срещна с човека, който ме предаде, обяви Недялко Момата, разказва „Новинар юг“.

„Иванов дава хирургичния блок на Данев, взима си кортовете“– водещо заглавие от 2 стр. в днешния брой. Вестникът цитира хасковския кмет: „Жалбата на шефа на МБАЛ до областния е трактат, писан от съдия.“

Още теми от втора страница: „Цачева стана почетен математик, била по-зле от четвъртокласник“, „Обучават хасковлийка за професионална майка“ и „ОбС брани с декларация хасковските превозвачи“.

„Пешеходец бере душа след разходка по осевата линия“– акцент от 3 стр. на вестника.

На 4 стр. проф. Никола Георгиев: „Църквата губи задължително вероучение“. Ако реставрираме православието в училището, ще изоставим и носталгията по социализма, пише професорът.

„Гръм удари на метри от футболисти на „Асти“ научаваме от спортната стр. 5.

„Капанът на старите казарми дебне“– темата на броя на стр. 6 и 7. Поне 8 опасни за живота места има около занемарените военни имоти в центъра на Хасково, пише „Новинар юг“.

Цецка Цачева присъства и на последната страница във вестника днес: „Гощаваха Цачева с бригадирска боб чорба, а тя била депутатска“ е водещото заглавие там.

Акцентът над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица“: „Марчев разцепи кметското мнозинство в ОбС“. Най-приближените до градоначалника съветници се разбунтуваха срещу негово предложение, пише на стр. 2, където темата е водеща. Поводът за безпрецедентното, според вестника, несъгласие, е докладната за продажба на офисите на 1-я етаж в малкия бизнес център.

„Държавни служители висят към хазната“ и „КОРЗ срещу конете- 0:2“– заглавия от 1 стр.

„Андрей Слабаков идва за празника на Свиленград“– тема от стр. 2 на „Хасковска Марица“.

„Двама берат душа след катастрофи“– водеща тема от 3 страница. Там четете още: „30-годишен с инфаркт“ и „Цецка обсъжда социалното строителство с кмета, екология с младежите“.

„Държавен стандарт и за виното“– това е темата на броя на стр. 4 днес. Акцизът на ракията пада с 50%, ако я защитим, като национален продукт, пише вестникът. И цитира министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов: „Ще затваряме колбасари, злоупотребили със „Стара планина“.

„Хасково остава скопен откъм футбол“– на тази тема е посветена стр. 5 в „Хасковска Марица“ днес.

От стр. 7 четем: „Бият треньора на „Спортист“ в Ивайловград“.

„Мариус и Лео изкушени от „Жените в народното събрание“– водеща тема от последната страница в днешния брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button