Преса

Преглед на печата – 29 септември

Преса„Над 300 футболисти протестират на площада“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Кметът затвори стадион „Хасково“ след стопиране решение на губернатора. Футболистите от детско-юношеските школи на 3 хасковски клуба от днес започват протест пред областната управа.

„Ивайло Нинов рисува символа на Хасково“, също дописка от първа страница. Двайсет и седемте символа – победители от кампанията на сайта „Хитър Петър“ „Избери символа на твоя град“, вече са нарисувани от известния карикатурист Ивайло Нинов.

„Газстанции зареждат коли с опасни уредби“, заглавието е челно за втора страница. По улиците все още се движат автомобили с газови уредби без задължителните стикери за преминати прегледи за техническа изправност, допълва изданието.

Също на втора страница „Марица“ цитира депутатката от БСП Емилия Масларова, която казва: „Болни и необразовани хора не могат да правят модерна икономика“. Тя допълва още, че бюджет 2011, във варианта, в който го познаваме на този етап,  ще задълбочи кризата и ще е пагубен за структуроопределящи отрасли като здравеопазването и икономиката.

„С 2,9 млн. лв. повече влезли от здравни вноски“, пише още „Марица“. Това сочат данните на хасковския офис на НАП за осемте месеца на тази година.

„Адвокати отказват служебна защита“, водеща информация от трета страница. Държавата им дължи 500 000 лв. хонорари, не е плащала нищо за тази година.

И драгият хасковски всекидневник „Новинар Юг“ открива броя си с футболния протест: „200 ритат протестно срещу Данев“. Малките футболисти ще тренират от 10 часа на площад „Свобода“, след като стадион „Хасково“ бе затворен заради заповед на областния управител.

„Кметът на Димитровград отхвърля споразумение за „перхидролените травестити“
, е заглавието от Града на младостта. Комисията за защита от дискриминация отложи делото срещу наругалите Димитровград в ефир Пламен Цветков и Лилия Абаджиева.

„Горски извор пак атакува Е – 80 с тикви“, е заглавието, придружено със снимка. Търговци изкупуват масово тикви цигулки за фураж от стопани в селото.

„Извадиха нов труп от язовир „Мандра“,   четем още на новинарските страници. Според първоначалния оглед върху тялото на 43-годишен мъж от селото няма след от насилие. Предстои аутопсия.

Едно спортно заглавие в броя: „Силвия Вангелова със злато от балканското по карате“. Руси Тенев спечели сребро за България в Гърция.

И накрая няколко криминални заглавия: „Трети атентат срещу Точара, палят му джипа“, „Издирват служител, обрал четири бона от шефката си“, „Свиха съкровището на димитровградчанка“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button