Преса

Преглед на печата – 1 октомври

Вестниците в Хасково„Биг брадър за книжка от днес“ – с това заглавие открива броя си „Новинар Юг“. От днес влиза в сила изискването теоретичният и практическият изпит на кандидатите за шофьорска книжка да бъде заснеман. Хасковската автомобилна администрация вече е оборудвана с пет камери – четири за стаите за теоретичния тест и една за учебния автомобил.

„Made in BG – нетарифна бариера – 500 лв за тир“ – водещо заглавие на Новинар от първа страница. Турският бизнес е на път да спре транзита на стоки през България, заради четворно завишена такса, твърди изданието, цитирайки председателя на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев. Става дума за задължителната такса за проби на внасяните плодове и зеленчуци, която скочила от 105 на 488 лева. Оскъпяването идва от частна столична фирма, в чиято база РИОКОЗ извършва вземането на пробите.

„Съдът разпита прокурор Мидов“ – съобщава вестникът от трета страница. „Сайтове ми сложиха в устата думи, които не съм казвал“, твърди магистратът, цитиран от Новинар. Става дума за войната на слухове, в която Петър Мидов и настоящият окръжен прокурор Иван Ванчев се оказаха въвлечени. Двамата бяха конкуренти за шефското място. Някой се опитва да пробутва евтини сензации зад гърба и на двама ни, пък е коментарът на Ванчев пред Новинар.

„Синята зона празна, хасковлии живеещи в центъра с фишове“ – тема на разработка на другия регионален ежедневник „Хасковска Марица“, публикувана на страница 5. Създадената на отпуши центъра на Хасково зона не изпълнява ефективно функциите си, твърди вестникът. Половината от местата стоят празни, сочат резултатите от репортерска проверка. Хората живеещи в центъра пък са принудени на да плащат глоби, защото местата им в междублоковите пространства винаги са заети от шофьори, нежелаещи да дават пари за Синя зона.

„Река с фекалии се лее от блок 42“ – под това заглавие вестникът описва драмата със скандалния блок, чиито отпадни води, стигнаха двора на ВиК.

„Евродепутати идват за юбилея на Харманли“ – водещо заглавие от последна страница на Марица. Антония Първанова и Станимир Илчев ще са гости на Националните празници на културата „Изворът на Белоногата“, които тази година съвпадат с 500 годишнината на Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button