Преса

Преглед на печата – 25 февруари

Вестниците в Хасково„Стар булдозер запръсти 125 хиляди лева на данъкоплатци“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Толкова е струвало на общината депото за строителни отпадъци за миналата година. Според съветници от бюджетната комисия обаче сумата е силно завишена, като се има предвид кризата в строителството и липсата на сериозни инвестиционни проекти.

„Всеки трети на борсата повече от година“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Цитират се данни от Агенцията по заетостта, според които на пазара на  труда се наблюдава леко раздвижване, но безработицата реално продължава да расте.

„Лоши кредити и в небанковия финансов сектор“ – водещо съобщава Марица от втора страница. Работодателите масово бавят заплати, признава вестникът.

„Близнаци съдят държавата, искат 200 хиляди лева“
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар Юг“.  Георги и Йонко Георгиеви бяха оправдани на всички инстанции от съда по обвинението, че са убили баща си Радослав. Сега мъжете съдят държавата за 2-те години прекарани в ареста.

„Навръх 8 март Масларова пред Темида“ – още една съдебна новина от изданието. Бившият социален министър и настоящ депутат от Хасково застава пред Софийски градски съд по обвинение в присвояване и престъпление по служба.

„Работник с минус 3 заплати кара шефа си да храни децата му“ – водещо заглавие от първа страница. Мъжът със семейството си пристигнал в скъп ресторант, където началникът му вечерял и поискал от него да нахрани децата му, разказва случката Новинар. Много фирми в областта бавят заплатите на служителите си, пише още изданието, цитирайки Емил Бобутанов, началник на Инспекцията по труда. Най-големите длъжници имат да дават по над 50 000 лева на работниците си.

„Наредба прави фелдшерите спешни, закон ги забранява“ – водещо заглавие от втора страница. Статутът на парамедиците остава не напълно регламентиран, обяснява Новинар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button