Преса

Преглед на печата – 9 август

Преса„Учители на опашка за работа“, е водещата тема в днешния брой на  „Хасковска Марица“. Засилен интерес към обявените свободни места за педагози, офертите се чакат като топъл хляб.

„Режат от вота червени бастиони“, е другото чело от първа страница с пренос на четвърта. В материала има и две подзаглавия:  „68 селища в областта губят правото пряко да си избират кмет“ и  „Селските управници стават разменна монета на политическите партии след изборите“.

„420 доктори повишават квалификацията си“
, също дописка от първа страница. Толкова заявки от лекари за специализирани курсове в Медицински университет – София са получени в Регионалната здравна инспекция в Хасково, цитира изданието д-р Таня Николова.

„Скандални разлики в офертите за скоростната жп линия“, материал с адрес Димитровград. Разлики от порядъка на два и три пъти са отчетени в цените, които предлагат кандидатите за ремонт на жп линията от Димитровград до Свиленград. Офертите на 23 фирми бяха отворени преди дни, а изпълнителите ще бъдат ясни на 26 този месец, цитира вестникът  „Железопътна инфраструктура“.

И още една дописка от Димитровград:  „Кучета изядоха починала жена“. Жената била обявена за изчезнала и търсена от близки от 19 юли. Тялото й било намерено в началото на кв. „Марийно“ до спирка  „Бейрут“ преди дни. Тя е починала от естествена смърт, псетата са нахапали трупа, обяснява пред репортер във вестника съдебният лекар д-р Христо Еленски.

„Селските имоти държат цени, няма къща под 50 хиляди“, челен материал на втора страница. Има голям интерес към празни терени за застрояване в населените места край Хасково, е подзаглавието в материала.

„Просрочил матурата директор загуби дело“, дописка с адрес Свиленград. Бившият директор на свиленградската гимназия  „Д-р Петър Берон“ Василка Вангелова загуби делото срещу уволнението си на първа инстанция в Районния съд в града. Вангелова е оспорвала трите констатации на Регионалния инспекторат по образованието, заради които била уволнена. Най-сериозен гаф бил удължаването на матурата по български език и литература с един час, пояснява изданието.

„Индустриалният пейзаж – тема на пленера“, материал от Димитровград. Видни родни художници като Стоян Цанев, Василка Монева, Долорес Дилова, Станимир Жеков и други ще пречупят през своята призма димитровградските заводи и индустриални местности.

„Наши роми задигат ограда от гробище, нанасят се в храм“, водещ материал на трета страница. Жителите на Орестиада са докарани до полуда от циганските набези, е подзаглавието в дописката.

„ХТПП и Одрин със съвместни проекти“,  „127 089 лева получи Стамболово от Оперативна програма  „Административен капацитет“,  „Поставят златни листове на църква“ – всичко това – в днешния брой на  „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button